
De Hasselback aardappels. Je zou zeggen dat de naam van dit gerecht rechtstreeks vanuit het huisje op de prairie komt. Maar niets is minder waar! Het originele recept komt namelijk uit Zweden. Het vindt z’n oorsprong in Stockholm waar je een paar eeuwen geleden bij het restaraunt Hasselbacken heerlijk kon eten. Nu is het recept van de Hasselback aardappels geen 300 jaar oud. Dit gerecht komt uit de jaren ’50 toen een leerling kok de bereidingstijd van aardappels wilde verkorten. Stuk minder spannend maar dat mag de pret niet drukken want ze smaken voortreffelijk. Funfact: het restaurant Hasselbacken bestaat nog!
Je ziet dit gerecht vaak voorbij komen in BBQ restaurants. En terecht, want het ziet er super leuk uit en smaakt ook nog eens werelds. Wat wil je dan nog meer?! Voordeel van deze manier van bereiden is dat door het insnijden van de aardappel 1. de smaak ook binnenin komt en 2. dat de bereidingstijd enorm wordt verkort. Top dus!
Serveer dit gerecht bij een lekkere steak in combinatie met bijvoorbeeld de gegrilde prei voor een complete maaltijd van de BBQ!
De ingrediënten zijn gebaseerd op basis van onderstaand aantal personen.
Blijf altijd proeven. Verhoudingen kunnen minimaal variëren.




Dit recept en de bijbehorende fotografie zijn eigendom van BBQproof en mogen niet zonder onze voorafgaande toestemming worden gebruikt. Voor vragen of commerciële mogelijkheden kan je contact met ons opnemen.

Op zoek naar inspiratie voor je volgende BBQ? Wij hebben een ruime keuze aan recepten voor vlees, vis en vegetarische gerechten. Of je nu net begint of een ervaren BBQ-master bent, je vindt hier altijd iets dat past.