
Voordat we richting Indonesië gingen hebben we bij een aantal vrienden (die er al geweest waren) flink wat informatie ingewonnen. Dit varieerde van must-sees tot aan hippe tentjes om de lekkerste cocktails te drinken. Restaurant 'Sambal Matah' in Ubud was ook zo'n tip. De tip kregen we overigens van niemand minder dan Bastiaan. Dat moest wel goed zijn dus.
Het grappige is dat we relaxt door Ubud liepen en bij een tentje gingen zitten om wat te eten. Dit bleek een van de tips te zijn. Een nadeel van uit eten gaan in Indonesië is dat alle gerechten op de menukaart lekker zijn of lijken. Maar jah, iedereen kent de uitdrukking: 'je ogen zijn groter dan je maag', dus moet je kiezen. Ik koos voor de garnalen in Hoisinsaus. Nu mag je 3x raden waar het volgende gerecht op is gebaseerd! BAM!
Gepelde garnalen zijn ideaal voor op de BBQ. Door het stevige vlees hoef je niet bang te zijn dat ze lastig te draaien zijn en qua bite zijn ze ook top. Daarnaast leent het zoete vlees zich uitstekend voor verschillende marinades en/of sauzen. Je kan dus eindeloos variëren met deze schaaldieren. TIP: probeer garnalen te krijgen waarbij het darmkanaal al is verwijderd. Die wil je niet eten.
De Hoisinsaus voor dit gerecht hebben we zelf gemaakt. Dit bleek veel makkelijker dan gedacht! Als basis hebben wij het volgende recept gebruikt.
De ingrediënten zijn gebaseerd op basis van onderstaand aantal personen.
Blijf altijd proeven. Verhoudingen kunnen minimaal variëren.




Dit recept en de bijbehorende fotografie zijn eigendom van BBQproof en mogen niet zonder onze voorafgaande toestemming worden gebruikt. Voor vragen of commerciële mogelijkheden kan je contact met ons opnemen.

Op zoek naar inspiratie voor je volgende BBQ? Wij hebben een ruime keuze aan recepten voor vlees, vis en vegetarische gerechten. Of je nu net begint of een ervaren BBQ-master bent, je vindt hier altijd iets dat past.