Grote zoete garnalen in Hoisin saus

Rechtstreeks uit de Balinese keuken
Balinese-gamba-recept

Dit gerecht met garnalen heb ik net als de buikspekspiesjes voor het eerst gegeten op Bali.

Voordat we richting Indonesië gingen hebben we bij een aantal vrienden (die er al geweest waren) flink wat informatie ingewonnen. Dit varieerde van must-sees tot aan hippe tentjes om de lekkerste cocktails te drinken. Restaurant 'Sambal Matah' in Ubud was ook zo'n tip. De tip kregen we overigens van niemand minder dan Bastiaan. Dat moest wel goed zijn dus.

Lees introductie
Eten op Bali

Het grappige is dat we relaxt door Ubud liepen en bij een tentje gingen zitten om wat te eten. Dit bleek een van de tips te zijn. Een nadeel van uit eten gaan in Indonesië is dat alle gerechten op de menukaart lekker zijn of lijken. Maar jah, iedereen kent de uitdrukking: 'je ogen zijn groter dan je maag', dus moet je kiezen. Ik koos voor de garnalen in Hoisinsaus. Nu mag je 3x raden waar het volgende gerecht op is gebaseerd! BAM!

 

Garnalen op de BBQ

Gepelde garnalen zijn ideaal voor op de BBQ. Door het stevige vlees hoef je niet bang te zijn dat ze lastig te draaien zijn en qua bite zijn ze ook top. Daarnaast leent het zoete vlees zich uitstekend voor verschillende marinades en/of sauzen. Je kan dus eindeloos variëren met deze schaaldieren. TIP: probeer garnalen te krijgen waarbij het darmkanaal al is verwijderd. Die wil je niet eten.

Zelfgemaakte Hoisin saus

De Hoisinsaus voor dit gerecht hebben we zelf gemaakt. Dit bleek veel makkelijker dan gedacht! Als basis hebben wij het volgende recept gebruikt.

Ingrediënten

De ingrediënten zijn gebaseerd op basis van onderstaand aantal personen.

Blijf altijd proeven. Verhoudingen kunnen minimaal variëren.

Gegrilde garnalen
1 stuks rode peper
1 stuks bosui
Hoisinsaus

Aan de slag

Kookmodus
Grote zoete garnalen in Hoisin saus
1
Meng de ingrediënten met elkaar en doe deze samen met de garnalen in een afsluitbare zak. Druk de lucht er uit en leg terug in de koeling. De garnalen kan je nu gerust een paar uur laten marineren.
2
Bereid intussen je BBQ voor om direct te grillen. We gaan grillen op een temperatuur van ongeveer 200°C.
3
Gril de garnalen direct boven de kolen. Blijf er wel bij want ze zijn zo zwart en dat wil je natuurlijk niet!
4
Na ongeveer 5 minuten zijn de garnalen klaar. Serveer in een mooi schaaltje en bestrooi met de ringetjes van bosui en rode peper.
5
Eet smakelijk!
Mede mogelijk gemaakt door

Dit recept en de bijbehorende fotografie zijn eigendom van BBQproof en mogen niet zonder onze voorafgaande toestemming worden gebruikt. Voor vragen of commerciële mogelijkheden kan je contact met ons opnemen.

bbqproof_niels_01
Geschreven door Niels
Mijn doel is om jou met spannende gerechten, interessante blogs en leuke video’s te inspireren! Wij kunnen niet meer zonder BBQproof, nu jij nog! #dontskipbbqday

Hier worden wij warm van

Op zoek naar inspiratie voor je volgende BBQ? Wij hebben een ruime keuze aan recepten voor vlees, vis en vegetarische gerechten. Of je nu net begint of een ervaren BBQ-master bent, je vindt hier altijd iets dat past.

Kip-ketjap-broodje-van-de-bbq
Broodje kip ketjap van de BBQ
Niels
Hoofdgerecht
High & Fast
Kip
Tagliata-reept-met-kip
Tagliata di pollo - de klassieker maar dan met kip!
Niels
HoofdgerechtVoorgerecht
High & Fast
Kip
Burger-recept-van-de-bbq-kaasburger
Kroegburger met cheddar-bierssaus van de BBQ
Bastiaan
Hoofdgerecht
High & FastPlancha
Rund