
De gepofte aardappel, een klassieker die mijn ouders ‘vroeger’ al maakte. Alleen dan pofte ze de aardappel niet in de BBQ maar in de oven. Ondertussen is mijn vader één van onze grootste fans (top pap, spread the word!) en staat bij hem de barbecue elk weekend aan. Dan krijg ik weer berichtjes doorgestuurd met gerechten die hij van onze website gemaakt heeft. Super leuk toch?! Enfin, het poffen van de aardappel gaat dan niet meer in de oven maar ‘gewoon’ op de barbecue. Hoe je de aardappel ook poft, dat het een klassieker is moge duidelijk zijn.
Poffen is een heerlijke techniek. Je gaart namelijk de aardappel in zijn eigen schil en alle smaken blijven behouden (meer over poffen lees je in ons recept over gepofte knoflook) . Om het nóg lekkerder te maken voegen wij ook zelfgemaakte kruidenboter toe. Na het poffen breek je dan de aardappel open en schep je er de kruidenboter in. De kruidenboter smelt dan langzaam door de zachte en smeuïge aardappel. Lepelen maar!
Wij hebben voor dit recept vrij grote aardappels gebruikt. Daarom hebben wij ervoor gekozen om de aardappels cavemanstyle te poffen. Heb je kleine aardappels dan kan je dit ook prima op het rooster doen (uiteraard wel boven de kolen). Omdat de schil van de aardappel nogal broos is, is het belangrijk om de aardappel in te pakken. Anders verbrand niet alleen de schil maar ook de hele aardappel verkoold. Daarom pakken wij de aardappel in in aluminiumfolie.
De ingrediënten zijn gebaseerd op basis van onderstaand aantal personen.
Blijf altijd proeven. Verhoudingen kunnen minimaal variëren.



Dit recept en de bijbehorende fotografie zijn eigendom van BBQproof en mogen niet zonder onze voorafgaande toestemming worden gebruikt. Voor vragen of commerciële mogelijkheden kan je contact met ons opnemen.

Op zoek naar inspiratie voor je volgende BBQ? Wij hebben een ruime keuze aan recepten voor vlees, vis en vegetarische gerechten. Of je nu net begint of een ervaren BBQ-master bent, je vindt hier altijd iets dat past.