
Zalm is een veelzijdige vissoort, je kan er alle kanten mee op. Dit geldt natuurlijk ook voor de BBQ. Wij hebben al meerdere keren gerechten met zalm bereid zoals warm gerookte zalm en het befaamde zalmspiesje. Heerlijk! Dit waren overigens met name bereidingen op lage temperatuur. In dit recept bereiden we een zalmmoot op hoge temperatuur direct boven het houtskool. En ik kan je garanderen; dit is super lekker!
Het is bij dit gerecht belangrijk dat je de zalm met de huid er nog aan koopt. Deze houdt namelijk het visvlees bij elkaar tijdens het grillen. Handig! Voor dit gerecht hebben wij gekozen voor de zalmmoot. Dit heeft geen specifieke reden maar roept bij mij mooie herinneringen op. Op vakantie op een botter en in de haven van Hoorn op een wegwerp BBQ verse zalmmoten grillen. Ik weet het nog precies! Dat heeft blijkbaar enorm veel indruk op mij gemaakt haha.
Om de smaak van de zalm te blijven proeven gebruiken we enkel peper en zout voor de bereiding maar ondersteunen we de vis met onze inmiddels beroemde ravigotesaus. Deze friszure saus past perfect bij de volle romige smaak van de zalm. Bij mij loopt het water alweer in m’n mond.
De ingrediënten zijn gebaseerd op basis van onderstaand aantal personen.
Blijf altijd proeven. Verhoudingen kunnen minimaal variëren.


Het volgende product uit dit artikel is gesponsord.
- De WGA BBQ door Weber Nederland
Weber NL bedankt :-)
Dit recept en de bijbehorende fotografie zijn eigendom van BBQproof en mogen niet zonder onze voorafgaande toestemming worden gebruikt. Voor vragen of commerciële mogelijkheden kan je contact met ons opnemen.

Op zoek naar inspiratie voor je volgende BBQ? Wij hebben een ruime keuze aan recepten voor vlees, vis en vegetarische gerechten. Of je nu net begint of een ervaren BBQ-master bent, je vindt hier altijd iets dat past.