Gegrilde witte asperges van de BBQ

Het witte goud van de grill
Asperges-recept-van-de-bbq

Asperges, absoluut een van mijn favoriete groenten!

Zowel de witte als groene variant eet ik graag en (in het seizoen) best vaak. Gegrild, gekookt of in de oven, ik vind de meeste bereidingen eigenlijk lekker! De asperge is zeer geschikt voor een bereiding op de BBQ. Dat komt omdat deze stevige groente best tegen een stootje kan.

Maar hoe bereid je asperges op de BBQ? Het geheim zit in geduld en een niet al te hete BBQ. Laat de BBQ het werk doen. Ons recept zelf is daarnaast ook echt te simpel. We werken alleen met wat olijfolie, peper en zout. Je behoudt dan de heerlijke smaak. Als de asperges klaar zijn kan je deze natuurlijk serveren met een klassieke saus en ei en ham. Dit hebben wij voor nu achterwege gelaten. Uiteraard raden we we aan om onze heerlijke gerookte zalm of beenham er bij te serveren. ;)

Lees introductie
Wat eet je er bij?

Maar hoe bereid je asperges op de BBQ? Het geheim zit in geduld en een niet al te hete BBQ. Laat de BBQ het werk doen. Ons recept zelf is daarnaast ook echt te simpel. We werken alleen met wat olijfolie, peper en zout. Je behoudt dan de heerlijke smaak. Als de asperges klaar zijn kan je deze natuurlijk serveren met een klassieke saus en ei en ham. Dit hebben wij voor nu achterwege gelaten. Uiteraard raden we we aan om onze heerlijke gerookte zalm of beenham er bij te serveren. ;)

Groenten op de BBQ

Dit recept is los gebaseerd op een bereiding uit het kookboek 'Groenten op de BBQ' van Julius Jaspers. Deze kreeg ik van mijn collega's toen mijn opdracht afgelopen was bij een bedrijf (bekendste koffiemerk van Nederland ;) ) waar ik tijdelijk geplaatst was (ik ben interimmer). Super leuk en lief!

Variatietip

Ondanks dat dit een volledig vegetarisch gerecht is kan je de carnivoor in jezelf temmen door een plakje ontbijtspek om de asperges te wikkelen. Jamm!

Ingrediënten

De ingrediënten zijn gebaseerd op basis van onderstaand aantal personen.

Blijf altijd proeven. Verhoudingen kunnen minimaal variëren.

Witte asperges van de BBQ

Aan de slag

Kookmodus
Gegrilde witte asperges van de BBQ
1
Bereid je BBQ voor om indirect te grillen op ongeveer 150°C.
2
Snijd ongeveer 2,5 cm van de onderkant van de asperges. Deze zijn taai en niet lekker. Witte asperges moet je ook schillen, bij de groene variant hoeft dit niet per se.
3
Smeer ze vervolgens in met olie en bestrooi met wat peper en zout. Laat even kort marineren.
4
Leg de asperges op de indirecte kant van de BBQ en sluit de deksel. Laat ze liggen voor ongeveer 20 minuten voordat je ze omdraait.
5
Na ongeveer 45 minuten waren onze asperges klaar. Super simpel en enorm lekker! Eet smakelijk!
Mede mogelijk gemaakt door

- Weber Master Touch Premium door Weber NL
- Universeel mes van Forged

Dit recept en de bijbehorende fotografie zijn eigendom van BBQproof en mogen niet zonder onze voorafgaande toestemming worden gebruikt. Voor vragen of commerciële mogelijkheden kan je contact met ons opnemen.

bbqproof_niels_01
Geschreven door Niels
Mijn doel is om jou met spannende gerechten, interessante blogs en leuke video’s te inspireren! Wij kunnen niet meer zonder BBQproof, nu jij nog! #dontskipbbqday

Hier worden wij warm van

Op zoek naar inspiratie voor je volgende BBQ? Wij hebben een ruime keuze aan recepten voor vlees, vis en vegetarische gerechten. Of je nu net begint of een ervaren BBQ-master bent, je vindt hier altijd iets dat past.

Kip-ketjap-broodje-van-de-bbq
Broodje kip ketjap van de BBQ
Niels
Hoofdgerecht
High & Fast
Kip
Tagliata-reept-met-kip
Tagliata di pollo - de klassieker maar dan met kip!
Niels
HoofdgerechtVoorgerecht
High & Fast
Kip
Burger-recept-van-de-bbq-kaasburger
Kroegburger met cheddar-bierssaus van de BBQ
Bastiaan
Hoofdgerecht
High & FastPlancha
Rund