
Tonijn. Ik vind het heerlijk. Ik denk dat dat komt omdat het stiekem toch op vlees lijkt. Het is daarom uitermate geschikt om direct te grillen op de BBQ. En laat ik dat nou heel erg leuk vinden om te doen. ;) Net als met een goed stuk vlees kan je tonijn ook rauw eten. Het is dus niet de bedoeling dat we de vis door en door garen. Dan wordt het droog en absoluut niet lekker.
Omdat Bastiaan en ik ook erg fan zijn sushi wilden we die smaken terug laten komen in dit gerecht. We hebben de tonijn daarom even kort gemarineerd in sojasaus en vervolgens door de sesamzaadjes gehaald. Je krijgt hierdoor een krokant randje om je tonijnsteak. Heerlijk! Bij de tonijn serveren we een pittige wasabimayonaise. Alleen al tijdens het bedenken van dit recept liep het water ons al in de mond. Dus op naar de visboer en steek aan die BBQ!
Let op! Ruik voordat je de tonijnsteak marineert even aan het vlees dan weet je gauw genoeg of deze vers is. Er wordt vaak gesjoemeld met bijvoorbeeld bietensap om de vis weer een mooie rode kleur te geven. Wij hebben liever een iets verkleurde steak met een verse geur. Dan weet je zeker dat het enkel tonijn betreft.
De ingrediënten zijn gebaseerd op basis van onderstaand aantal personen.
Blijf altijd proeven. Verhoudingen kunnen minimaal variëren.




Dit recept en de bijbehorende fotografie zijn eigendom van BBQproof en mogen niet zonder onze voorafgaande toestemming worden gebruikt. Voor vragen of commerciële mogelijkheden kan je contact met ons opnemen.

Op zoek naar inspiratie voor je volgende BBQ? Wij hebben een ruime keuze aan recepten voor vlees, vis en vegetarische gerechten. Of je nu net begint of een ervaren BBQ-master bent, je vindt hier altijd iets dat past.