
Voor dit recept hebben wij de gevogeltestomer van Weber gebruikt. Dit apparaat werkt in de basis hetzelfde als het bierblikje voor gerechten zoals 'beercan chicken'. Alleen heb je nu de mogelijkheid extra ingrediënten zoals groenten toe te voegen in de ingebouwde 'groentenkorf', super handig! Want nu hoef je dus geen extra rekjes / bakjes te gebruiken voor je groenten als je bijvoorbeeld een hele kip of ander gevogelte maakt! Daarbij heeft de stomer ook een ingebouwde 'beercan' waar je allerlei soorten vocht (bier, wijn, bouillon etc.) in kan doen.
'Wat ga je nou maken met zo'n gevogeltestomer?' was de vraag die we onszelf stelden. Een kip hebben we recentelijk nog gemaakt en we wilden echt iets speciaals doen. Na een korte brainstormsessie kwamen we, gezien de tijd van het jaar, uit op parelhoen. Maar wat moet je doen met zo'n parelhoen? Je wilt natuurlijk de parelhoen in zijn waarde laten. We kwamen uiteindelijk op het idee om het hoentje te combineren met mandarijn en rozemarijn. Een verrassende combinatie (we weten nu waar de uitdrukking 'zo fris als een hoentje' vandaan komt :))! Daarbij hebben we voor wat extra smaak pancetta en roomboter onder het vel bij de borst gedaan.
Een parelhoen serveer je natuurlijk niet alleen. Daar horen lekkere groenten bij! Wij hebben voor dit gerecht gekozen voor broccoli, bloemkool en worteltjes.
De ingrediënten zijn gebaseerd op basis van onderstaand aantal personen.
Blijf altijd proeven. Verhoudingen kunnen minimaal variëren.





Dit recept en de bijbehorende fotografie zijn eigendom van BBQproof en mogen niet zonder onze voorafgaande toestemming worden gebruikt. Voor vragen of commerciële mogelijkheden kan je contact met ons opnemen.

Op zoek naar inspiratie voor je volgende BBQ? Wij hebben een ruime keuze aan recepten voor vlees, vis en vegetarische gerechten. Of je nu net begint of een ervaren BBQ-master bent, je vindt hier altijd iets dat past.