
Het is een klein hapje maar wat een smaaksensatie. Naast de heerlijke smaak ziet het er natuurlijk ook super leuk uit op de BBQ. Dit komt vooral door de indrukwekkende 'miniatuur' scharen. Maar uiteindelijk is het vooral show, aangezien je alleen het vlees uit de staart eet. Je zou dus ook alleen de staartjes kunnen grillen. Maar waarom niet uitpakken? Het oog wil ook wat. PS. Je kan de schalen ook gebruiken om een lekkere bouillon van te trekken.
De langoustines gaan we super kort grillen. Wanneer je ze te lang op de barbecue hebt worden ze droog en dat wil je niet! Wij hebben de langoustines in tweeën gesplitst, kort op de schaal gegrild en daarna met wat kruidenboter nog even langzaam indirect laten garen. Subliem! Het voordeel van het grillen in de schil is dat de schil ook erg heet wordt en dus het vlees direct verwarmd. Het vlees laat daarom ook makkelijk los!
In Nederland zijn langoustines altijd diepgevroren te verkrijgen. Als je verse wilt, ben je afhankelijk van de aanvoer. Wij hebben de diepgevroren langousines gebruikt. Wij hadden een doos met daarin in 17-20 langoustines.
De ingrediënten zijn gebaseerd op basis van onderstaand aantal personen.
Blijf altijd proeven. Verhoudingen kunnen minimaal variëren.





Dit recept en de bijbehorende fotografie zijn eigendom van BBQproof en mogen niet zonder onze voorafgaande toestemming worden gebruikt. Voor vragen of commerciële mogelijkheden kan je contact met ons opnemen.

Op zoek naar inspiratie voor je volgende BBQ? Wij hebben een ruime keuze aan recepten voor vlees, vis en vegetarische gerechten. Of je nu net begint of een ervaren BBQ-master bent, je vindt hier altijd iets dat past.