Gegrilde langoustines met zelfgemaakte kruidenboter

Shout out naar de Langoustine oftewel Noorse kreeft, wow!
Recept-met-langoustines

Wij zijn fan.

Het is een klein hapje maar wat een smaaksensatie. Naast de heerlijke smaak ziet het er natuurlijk ook super leuk uit op de BBQ. Dit komt vooral door de indrukwekkende 'miniatuur' scharen. Maar uiteindelijk is het vooral show, aangezien je alleen het vlees uit de staart eet. Je zou dus ook alleen de staartjes kunnen grillen. Maar waarom niet uitpakken? Het oog wil ook wat. PS. Je kan de schalen ook gebruiken om een lekkere bouillon van te trekken.

Lees introductie
Langoustines bereiden op de BBQ

De langoustines gaan we super kort grillen. Wanneer je ze te lang op de barbecue hebt worden ze droog en dat wil je niet! Wij hebben de langoustines in tweeën gesplitst, kort op de schaal gegrild en daarna met wat kruidenboter nog even langzaam indirect laten garen. Subliem! Het voordeel van het grillen in de schil is dat de schil ook erg heet wordt en dus het vlees direct verwarmd. Het vlees laat daarom ook makkelijk los!

Verkrijgbaarheid.

In Nederland zijn langoustines altijd diepgevroren te verkrijgen. Als je verse wilt, ben je afhankelijk van de aanvoer. Wij hebben de diepgevroren langousines gebruikt. Wij hadden een doos met daarin in 17-20 langoustines.

Ingrediënten

De ingrediënten zijn gebaseerd op basis van onderstaand aantal personen.

Blijf altijd proeven. Verhoudingen kunnen minimaal variëren.

Langoustines van de BBQ

Aan de slag

Kookmodus
Gegrilde langoustines met zelfgemaakte kruidenboter
1
Wij hebben voor dit recept zelfgemaakte kruidenboter gebruikt. Deze kan je natuurlijk al eerder op de dag maken. Bekijk hier ons recept.
2
Het bereiden van de langoustines vergt even wat werk maar laat je niet afschrikken want je werk wordt beloond. Dit doen we als volgt:
3
1. Plaats het punt van je mes in het kruis. 2. Snijd richting de kop. 3. Draai de langoustine en snijd nu richting de staart en splijt in tweeën.
4
Was na het snijden de langoustine onder de koude kraan schoon. Voorin de langoustine zit namelijk een zandzakje en je wilt geen zand op je vlees.
5
Bereid de barbecue vervolgens voor om direct te grillen op 200 graden.
6
Als de barbecue heet genoeg is leg je de langoustines met de vleeskant op het rooster. Gril deze 1 minuut zonder deksel op de barbecue. Na de minuut leg je alle langoustines in de indirecte zone en schep je er een beetje knoflookboter op.
7
Sluit nu wel voorzichtig het deksel. Haal na ongeveer 2 minuten het deksel weer van de barbecue, de boter zal gesmolten zijn en de langoustines zijn klaar!
8
Eet smakelijk!
Mede mogelijk gemaakt door

Dit recept en de bijbehorende fotografie zijn eigendom van BBQproof en mogen niet zonder onze voorafgaande toestemming worden gebruikt. Voor vragen of commerciële mogelijkheden kan je contact met ons opnemen.

bbqproof_bastiaan_01
Geschreven door Bastiaan
BBQ-en draait voor mij om lekker eten en gezelligheid. Samen met familie of vrienden genieten van heerlijke gerechtjes van de BBQ. Of het nu vis, vlees of vegetarisch is. Het liefst steek ik de BBQ elke dag aan!

Hier worden wij warm van

Op zoek naar inspiratie voor je volgende BBQ? Wij hebben een ruime keuze aan recepten voor vlees, vis en vegetarische gerechten. Of je nu net begint of een ervaren BBQ-master bent, je vindt hier altijd iets dat past.

Kip-ketjap-broodje-van-de-bbq
Broodje kip ketjap van de BBQ
Niels
Hoofdgerecht
High & Fast
Kip
Tagliata-reept-met-kip
Tagliata di pollo - de klassieker maar dan met kip!
Niels
HoofdgerechtVoorgerecht
High & Fast
Kip
Burger-recept-van-de-bbq-kaasburger
Kroegburger met cheddar-bierssaus van de BBQ
Bastiaan
Hoofdgerecht
High & FastPlancha
Rund