
Iedereen kent ze wel: Lamsrack! Deze mooie rode stukken vlees met de guitige botjes die er uit steken. Funfact: een lamsrack waarbij de botjes mooi schoon zijn gemaakt door de slager noem je 'Frenched'. Soms wordt er bij het horen van lamsvlees gedacht aan een typisch sterke smaak. Zonde! Want een goed stukje lamsvlees heeft juist een heerlijk zachte smaak en smelt op je tong! Een erg sterke smaak kan er op wijzen dat het vlees van een ouder lam is gesneden (de eerste 12 maanden mag het 'lam' genoemd worden), dus vraag dit aan je slager.
Het perfect bereiden van een lamsrack, oftewel rosé, is echter best lastig. Het vlees is al snel te gaar en dat is voor zo'n subtiel stukje vlees echt zonde! Een kerntemperatuurmeter is dan ook echt een must have bij dit gerecht.
Je kan de lamsracks vooraf marineren met een kruidenolie of bereiden met een lekkere kruidenkorst, maar wij hebben het ditmaal bereid met enkel peper en zout.
De ingrediënten zijn gebaseerd op basis van onderstaand aantal personen.
Blijf altijd proeven. Verhoudingen kunnen minimaal variëren.




Dit recept en de bijbehorende fotografie zijn eigendom van BBQproof en mogen niet zonder onze voorafgaande toestemming worden gebruikt. Voor vragen of commerciële mogelijkheden kan je contact met ons opnemen.

Op zoek naar inspiratie voor je volgende BBQ? Wij hebben een ruime keuze aan recepten voor vlees, vis en vegetarische gerechten. Of je nu net begint of een ervaren BBQ-master bent, je vindt hier altijd iets dat past.