Gegrilde lamsrack met knoflook en verse kruiden

Heerlijk zacht vlees met een mooie kruidige smaak.
BBQ-recept-lamsrack-in-marinade

Gegrilde lamsrack is echt een mooi stuk vlees.

Het is makkelijk te bereiden en handig te serveren. En dan de smaak, wow. Dat is echt genieten geblazen. Met dit recept voor lamsrack van de BBQ scoor je gegarandeerd punten bij je gasten. Of je nu een doorgewinterde grillmaster bent of een enthousiaste hobbykok, deze klassieker mag niet ontbreken op je planning.

Lees introductie
Wat is lamsrack?

Lamsrack is een luxe stuk vlees afkomstig van de ribben van het lam. Het wordt vaak geserveerd met de botjes zichtbaar (lees: frenched), wat niet alleen leuk oogt, maar ook zorgt voor extra smaak bij het grillen. Er zijn mensen die niet van lamsvlees houden (ja echt). Zij geven aan de smaak van het vlees te sterk te vinden (boerderijsmaak). De reden hiervoor kan zijn dat het lam al wat ouder is geweest toen het werd geslacht. Een ouder lam heeft inderdaad een sterkere smaak en daar moet je van houden. Belangrijk dus om je vlees bij een goede slager te halen waardoor je zeker weet dat je met de beste producten werkt.

Hoe bereid je lamsrack op de BBQ?

Lamsrack is ideaal voor de BBQ dankzij de mooie vet dooradering en de korte bereidingstijd. En dan de malsheid, die is echt geweldig. Het bereiden van lamsrack is niet heel ingewikkeld. Cruciaal hierbij is het gebruik van een goede kernthermometer. Het is echt zonde als je hem te ver gaart namelijk. De sleutel tot succes ligt ook in de marinade. Door het lamsrack enkele uren te laten rusten in een mengsel van olijfolie, fijngehakte knoflook, verse rozemarijn en tijm, dringen de smaken door in het vlees. De BBQ zorgt vervolgens voor een mooie krokante korst, terwijl de binnenkant sappig en vol smaak blijft.

Ingrediënten

De ingrediënten zijn gebaseerd op basis van onderstaand aantal personen.

Blijf altijd proeven. Verhoudingen kunnen minimaal variëren.

Gegrilde lamsrack

Aan de slag

Kookmodus
Gegrilde lamsrack met knoflook en verse kruiden
1
Bereid je BBQ voor om direct te grillen op 180°C.
2
Snijd de vetkap van de lamsrack kruislings in.
3
Bestrooi met zout en doe in een afsluitbare zak (wij hebben vacuumzak gebruikt). Doe hier de olijfolie, knoflook, tijm en rozemarijn bij en sluit goed af. Masseer het vlees zodat de smaken overal goed bij komen. Laat voor ongeveer 1 uur marineren (langer mag ook).
4
Leg de lamsrack op de BBQ. Schroei het rack ongeveer 2 minuten per kant dicht.
5
Sluit de BBQ iets af en temper de temperatuur naar ongeveer 150°C. De lamsrack is klaar bij een kerntemperatuur van 58°C.
6
Snijd langs de botjes mooie koteletjes en bestrooi met peper en zout naar smaak.
7
Eet smakelijk!
Mede mogelijk gemaakt door

- Peper en Zeezout grof door van Beekum Specerijen
- MEATER Pro door Pro BBQ Shop

Dit recept en de bijbehorende fotografie zijn eigendom van BBQproof en mogen niet zonder onze voorafgaande toestemming worden gebruikt. Voor vragen of commerciële mogelijkheden kan je contact met ons opnemen.

bbqproof_niels_01
Geschreven door Niels
Mijn doel is om jou met spannende gerechten, interessante blogs en leuke video’s te inspireren! Wij kunnen niet meer zonder BBQproof, nu jij nog! #dontskipbbqday

Hier worden wij warm van

Op zoek naar inspiratie voor je volgende BBQ? Wij hebben een ruime keuze aan recepten voor vlees, vis en vegetarische gerechten. Of je nu net begint of een ervaren BBQ-master bent, je vindt hier altijd iets dat past.

Kip-ketjap-broodje-van-de-bbq
Broodje kip ketjap van de BBQ
Niels
Hoofdgerecht
High & Fast
Kip
Tagliata-reept-met-kip
Tagliata di pollo - de klassieker maar dan met kip!
Niels
HoofdgerechtVoorgerecht
High & Fast
Kip
Burger-recept-van-de-bbq-kaasburger
Kroegburger met cheddar-bierssaus van de BBQ
Bastiaan
Hoofdgerecht
High & FastPlancha
Rund