
Hooo pizza! Als er iets is waar ik gelukkig van kan worden is het wel een goede pizza. En gelukkig ben ik thuis niet de enige, ook mijn vrouw is gek op pizza’s. Hoe perfect is het dan als je in je eigen tuin een pizza-oven kan nabootsen met je BBQ! Want er gaat niets boven een zelfgemaakte pizza. Okey, misschien op die van de échte Italiaan na dan.
Naast pizza’s proberen wij thuis ook veel vegetarisch te eten. Ondertussen hebben wij daar onze weg aardig in gevonden. Een dag of 3 eten we geen vlees of vis en dat gaat prima. Alleen een groentepizza eet ik eigenlijk nooit. Het is voor mij vrijwel altijd chorizo (gouden combi). Daarom werd het eens tijd om een hele goede vegetarische pizza te maken. Qua groente was de keus niet zo moeilijk. Aubergine en courgette lenen zich perfect voor de Italiaanse keuken. Daarnaast beide de lekkerste groente om te grillen. Alleen ik miste er nog iets bij. Totdat ik een keer bij een Italiaanse pizzabakker een pittige olijfolie over mijn pizza sprenkelde. De chili-olie is precies wat deze pizza nodig heeft. De combinatie van tomatensaus, kaas, gegrilde groente en die extra pit is een heerlijke combinatie!
Voor dit recept gaan we er vanuit dat je de bodem en de pizzasaus al gemaakt hebt en direct kan gaan grillen!
Wil je last-minute een pizza maken, dan geeft de supermarkt uitkomst. Zij hebben pizzabodems kant-en-klaar. Niets mis mee maar jij wilt natuurlijk de lekkerste pizza die er is. Dan zit er toch niets anders op dan zelf aan de slag te gaan. De bodem zelf maken is namelijk écht véél lekkerder. Begin dan wel een dag eerder. Het deeg voor de pizzabodem moet namelijk een dag rijzen in de koelkast. Hier kan je precies lezen hoe je een perfecte bodem kan maken.
De pizzasaus kan je uiteraard ook zelf maken. Ook hiervoor geldt: maak deze minimaal een dag eerder. De smaken kunnen dan goed in de saus trekken en het scheelt weer wat tijd.
De ingrediënten zijn gebaseerd op basis van onderstaand aantal personen.
Blijf altijd proeven. Verhoudingen kunnen minimaal variëren.




Het volgende product uit dit artikel is gesponsord.
- ECHT premium houtskool
ECHT bedankt :-)
Dit recept en de bijbehorende fotografie zijn eigendom van BBQproof en mogen niet zonder onze voorafgaande toestemming worden gebruikt. Voor vragen of commerciële mogelijkheden kan je contact met ons opnemen.

Op zoek naar inspiratie voor je volgende BBQ? Wij hebben een ruime keuze aan recepten voor vlees, vis en vegetarische gerechten. Of je nu net begint of een ervaren BBQ-master bent, je vindt hier altijd iets dat past.