
Entrecote van de BBQ is volgens mij wel een allemansvriend. Het heeft een heerlijke smaak, is mals en heeft alleen aan de buitenkant een klein stukje vet. En daarom een ideale steak om te serveren. Zelf vind ik het altijd leuk om een wat grotere steak te bereiden en deze dan op een groot bord of plank te serveren. Kan iedereen er lekker stukjes vanaf pakken.
"Een goed stuk vlees heeft geen saus nodig". Dat hebben wij zelf vaak gezegd en dat is natuurlijk ook zo. Maar toch kan ik ook wel genieten van een heerlijke saus/jus. En deze truffeljus
is zo’n jus. Schrik dus niet van de truffel. Deze jus is namelijk heerlijk in balans en past perfect bij een gegrilde steak. De truffelsmaak is subtiel en overheerst niet. De hartige umami smaak van deze jus is waanzinnig in combinatie met dit heerlijke stuk vlees. Je brengt hiermee de steak naar een hoger niveau. Daarbij is deze jus super simpel om te maken. Jij tovert straks zelf een perfecte jus op tafel! Serveer er ook wat stokbrood bij, dan kan je het brood lekker door het laatste beetje jus op je bord halen. Lekkerrrrrrr!
Dit recept maak ik op de Napoleon Freestyle 425, hierdoor heb ik de beschikking over de Sizzle zone. De Sizzle zone wordt wel 800°C graden en is daarom perfect om een steak mee af te grillen. Je krijgt dan een extra krokant korstje en dat wil je! Aangezien ik twee steaks van 250 gram heb, grill ik de steaks direct. Deze steaks zijn nog 'dun' genoeg om direct te grillen. Wanneer je een dikker stuk hebt dan 4 vingers dik, dan zou ik voor reverse sear gaan.
De ingrediënten zijn gebaseerd op basis van onderstaand aantal personen.
Blijf altijd proeven. Verhoudingen kunnen minimaal variëren.






- Napoleon Freestyle 425 door Napoleon
- Kruiden en specerijen door Van Beekum Specerijen
Dit recept en de bijbehorende fotografie zijn eigendom van BBQproof en mogen niet zonder onze voorafgaande toestemming worden gebruikt. Voor vragen of commerciële mogelijkheden kan je contact met ons opnemen.

Op zoek naar inspiratie voor je volgende BBQ? Wij hebben een ruime keuze aan recepten voor vlees, vis en vegetarische gerechten. Of je nu net begint of een ervaren BBQ-master bent, je vindt hier altijd iets dat past.