
Gegrilde champignons doordrenkt van de ketjap en balsamico azijn plus een vleugje knoflook en verse peterselie. Klinkt best interessant toch? Dat dacht ik ook! Ik kan je vertellen het smaakt super lekker, helemaal in combinatie met de grillsmaak van de BBQ! Zoet, zuur en een beetje pit van de knoflook, heerlijk! Door pinterest kwam ik op het idee om champignons te grillen op de BBQ. Ik kwam namelijk van die foto's tegen waarvan je spontaan honger krijgt. Zin om gelijk de barbecue aan te steken en vol te gooien met champignons.
Vrijwel al die champignon-recepten op pinterest worden gemaakt met sojasaus. Nu kan ik vertellen dat ik daarom juist geen sojasaus wilde gebruiken, alleen is dat niet zo. Ik had geen sojasaus in huis... haha. Dus ben ik maar overgestapt op de ketjap. De enige overeenkomst die deze twee sauzen hebben is dat het gemaakt wordt van soja. Verder lijken ze helemaal niet op elkaar. Sojasaus is een dun en zuur en ketjap stroperig en zoet. Alleen leek me het stroperige juist wel goed voor de marinade.
Omdat ik de combinatie met balsamico wel erg interessant vind, heb ik die gewoon gebruikt. Dus ben ik gewoon de ketjap, balsamico, knoflook en olie gaan mixen tot een marinade. De knoflook maakt de marinade echt af. Deze geeft echt een beetje tegengas aan het zoetzure geweld van de balsamico en ketjap. Voor de champignons heb ik gekozen voor de kastanje variant. Deze hebben een mooi formaat en hebben net even wat meer smaak dan de gewone champignon. Het is echt een super lekker vegetarisch gerecht geworden.Helemaal als je van champignons houdt, blijf je er van eten! Snel maken dus.
Gebruik voor het grillen van de champignons een groentenkorf zodat de champignons niet tussen het rooster vallen.
De ingrediënten zijn gebaseerd op basis van onderstaand aantal personen.
Blijf altijd proeven. Verhoudingen kunnen minimaal variëren.




- Weber Master Touch Premium door Weber NL
Dit recept en de bijbehorende fotografie zijn eigendom van BBQproof en mogen niet zonder onze voorafgaande toestemming worden gebruikt. Voor vragen of commerciële mogelijkheden kan je contact met ons opnemen.

Op zoek naar inspiratie voor je volgende BBQ? Wij hebben een ruime keuze aan recepten voor vlees, vis en vegetarische gerechten. Of je nu net begint of een ervaren BBQ-master bent, je vindt hier altijd iets dat past.