Gegrilde champignons met ketjap knoflook marinade

Een verrassend lekker vegetarisch bijgerecht
Vega-bbq-recept-champignons-in-ketjap
In samenwerking met:

Zo lekker heb jij champignons nog nooit gegeten.

Gegrilde champignons doordrenkt van de ketjap en balsamico azijn plus een vleugje knoflook en verse peterselie. Klinkt best interessant toch? Dat dacht ik ook! Ik kan je vertellen het smaakt super lekker, helemaal in combinatie met de grillsmaak van de BBQ! Zoet, zuur en een beetje pit van de knoflook, heerlijk! Door pinterest kwam ik op het idee om champignons te grillen op de BBQ. Ik kwam namelijk van die foto's tegen waarvan je spontaan honger krijgt. Zin om gelijk de barbecue aan te steken en vol te gooien met champignons.

Lees introductie
Inspiratie voor champignons

Vrijwel al die champignon-recepten op pinterest worden gemaakt met sojasaus. Nu kan ik vertellen dat ik daarom juist geen sojasaus wilde gebruiken, alleen is dat niet zo. Ik had geen sojasaus in huis... haha. Dus ben ik maar overgestapt op de ketjap. De enige overeenkomst die deze twee sauzen hebben is dat het gemaakt wordt van soja. Verder lijken ze helemaal niet op elkaar. Sojasaus is een dun en zuur en ketjap stroperig en zoet. Alleen leek me het stroperige juist wel goed voor de marinade.

Azië versus Italië

Omdat ik de combinatie met balsamico wel erg interessant vind, heb ik die gewoon gebruikt. Dus ben ik gewoon de ketjap, balsamico, knoflook en olie gaan mixen tot een marinade. De knoflook maakt de marinade echt af. Deze geeft echt een beetje tegengas aan het zoetzure geweld van de balsamico en ketjap. Voor de champignons heb ik gekozen voor de kastanje variant. Deze hebben een mooi formaat en hebben net even wat meer smaak dan de gewone champignon. Het is echt een super lekker vegetarisch gerecht geworden.Helemaal als je van champignons houdt, blijf je er van eten! Snel maken dus.

TIP

Gebruik voor het grillen van de champignons een groentenkorf zodat de champignons niet tussen het rooster vallen.

Ingrediënten

De ingrediënten zijn gebaseerd op basis van onderstaand aantal personen.

Blijf altijd proeven. Verhoudingen kunnen minimaal variëren.

Gegrilde champignons
Overig

Aan de slag

Kookmodus
Gegrilde champignons met ketjap knoflook marinade
1
Boen de kastanje champignons schoon met een kwast en leg apart.
2
nijd de knoflook fijn en voeg samen met de balsamico azijn, ketjap en olie. Mix het tot een marinade en tot je het lekker vindt. Snijd de peterselie fijn en houdt apart.
3
Voeg de champignons toe aan de marinade en meng goed door elkaar. Je kan het beste de champignons een uurtje laten staan in de koelkast. Dan kunnen de smaken goed in de champignons trekken. Hussel na een half uur dan nog wel alles goed door elkaar.
4
Bereid de BBQ voor om indirect te grillen op 200°C.
5
Leg de groentenkorf in de indirecte zone van de BBQ. Haal de champignons uit de marinade, leg ze in de groentenkorf en sluit het deksel.
6
Bewaar de marinade om halverwege de champignons nog een keer in te smeren. Onze champignons waren na 20 minuten klaar. Serveer op een bordje met de fijngesneden peterselie.
7
Eet smakelijk!
Mede mogelijk gemaakt door

Dit recept en de bijbehorende fotografie zijn eigendom van BBQproof en mogen niet zonder onze voorafgaande toestemming worden gebruikt. Voor vragen of commerciële mogelijkheden kan je contact met ons opnemen.

bbqproof_bastiaan_01
Geschreven door Bastiaan
BBQ-en draait voor mij om lekker eten en gezelligheid. Samen met familie of vrienden genieten van heerlijke gerechtjes van de BBQ. Of het nu vis, vlees of vegetarisch is. Het liefst steek ik de BBQ elke dag aan!

Hier worden wij warm van

Op zoek naar inspiratie voor je volgende BBQ? Wij hebben een ruime keuze aan recepten voor vlees, vis en vegetarische gerechten. Of je nu net begint of een ervaren BBQ-master bent, je vindt hier altijd iets dat past.

Kip-ketjap-broodje-van-de-bbq
Broodje kip ketjap van de BBQ
Niels
Hoofdgerecht
High & Fast
Kip
Tagliata-reept-met-kip
Tagliata di pollo - de klassieker maar dan met kip!
Niels
HoofdgerechtVoorgerecht
High & Fast
Kip
Burger-recept-van-de-bbq-kaasburger
Kroegburger met cheddar-bierssaus van de BBQ
Bastiaan
Hoofdgerecht
High & FastPlancha
Rund