
Eendenborst is toch een van mijn favoriete vleessoorten qua wild. Het vlees van eend typeert zich door een zachte structuur met een lichte wildsmaak. Ideaal dus voor de beginnende wildeter. Ook de bereiding hoeft een beginnende kok niet af te schrikken; deze is echt heel makkelijk.
Het einde van het jaar staat bij veel mensen in het teken van gerechten met wild in de hoofdrol. Eigenlijk is dit onterecht want wild is het hele jaar door te verkrijgen. Er wordt namelijk veel wild gefokt waardoor de beschikbaarheid behoorlijk wordt vergroot. Er wordt dan ook gesproken over het 'culinaire wildseizoen' wat rond half oktober start en rond de jaarwisseling eindigt. Dit betreft de periode dat er op de wilde dieren mag worden gejaagd. Dit geldt trouwens niet voor alle soorten en de regels verschillen ook nog per land. Best lastig allemaal! Wij hebben voor dit gerecht tamme eend van de Veluwe gebruikt. Deze is niet aan een seizoen gebonden.
Bij onze eendenborst hebben wij een krachtige wildsaus geserveerd. Deze hebben wij niet zelf bedacht maar een bevriende hobbykok gaf ons het recept. Bizar lekker, thanks Peter! Of het nu voor het Kerstdiner is of er komen vrienden eten, wanneer je een goed bereide eendenborst serveert gooi je hoge ogen!
De ingrediënten zijn gebaseerd op basis van onderstaand aantal personen.
Blijf altijd proeven. Verhoudingen kunnen minimaal variëren.





Dit recept en de bijbehorende fotografie zijn eigendom van BBQproof en mogen niet zonder onze voorafgaande toestemming worden gebruikt. Voor vragen of commerciële mogelijkheden kan je contact met ons opnemen.

Op zoek naar inspiratie voor je volgende BBQ? Wij hebben een ruime keuze aan recepten voor vlees, vis en vegetarische gerechten. Of je nu net begint of een ervaren BBQ-master bent, je vindt hier altijd iets dat past.