
Een BBQ is niet alleen geschikt voor het roken of grillen van mooie producten. Met bepaalde accessoires verander je jouw BBQ in een ouderwetse braadpan. Ideaal voor heerlijke stoofpotten. Toen wij onze Weber kregen zat daar ook een gietijzeren Dutch Oven bij. Met zo'n accessoire begint het gelijk te kriebelen; je wilt direct de BBQ aansteken en aan de slag! En zo gezegd, zo gedaan!
Wat voor vlees past er nou het beste in een stoofschotel hoor ik je denken? In een stoofschotel doe je vrijwel altijd vlees wat een lange bereidingstijd heeft zoals runderriblappen. Maar wild is ook zeer geschikt en laat dat nu volop beschikbaar zijn! Wij hebben gekozen voor hertenwang; deze prachtige stukjes vlees hebben hard gewerkt (herten zijn herkauwers ;)) en zijn dus zeker geschikt voor in een winterse stoofschotel. Ons recept is gebaseerd op dit recept. Maar in plaats van wild zwijn hebben wij hertenwang gebruikt, een verrassende variatie!
De ingrediënten zijn gebaseerd op basis van onderstaand aantal personen.
Blijf altijd proeven. Verhoudingen kunnen minimaal variëren.




Dit recept en de bijbehorende fotografie zijn eigendom van BBQproof en mogen niet zonder onze voorafgaande toestemming worden gebruikt. Voor vragen of commerciële mogelijkheden kan je contact met ons opnemen.

Op zoek naar inspiratie voor je volgende BBQ? Wij hebben een ruime keuze aan recepten voor vlees, vis en vegetarische gerechten. Of je nu net begint of een ervaren BBQ-master bent, je vindt hier altijd iets dat past.