Een wild stoofschotel met hertenwang van de bbq - culinair genieten!

Een warm gerecht voor de koude dagen
Hertenstoof-van-de-bbq
In samenwerking met:

Een kruidige stoofschotel met hertenwang.

Een BBQ is niet alleen geschikt voor het roken of grillen van mooie producten. Met bepaalde accessoires verander je jouw BBQ in een ouderwetse braadpan. Ideaal voor heerlijke stoofpotten. Toen wij onze Weber kregen zat daar ook een gietijzeren Dutch Oven bij. Met zo'n accessoire begint het gelijk te kriebelen; je wilt direct de BBQ aansteken en aan de slag! En zo gezegd, zo gedaan!

Lees introductie
Wat voor vlees gebruik je in een wild-stoofschotel?

Wat voor vlees past er nou het beste in een stoofschotel hoor ik je denken? In een stoofschotel doe je vrijwel altijd vlees wat een lange bereidingstijd heeft zoals runderriblappen. Maar wild is ook zeer geschikt en laat dat nu volop beschikbaar zijn! Wij hebben gekozen voor hertenwang; deze prachtige stukjes vlees hebben hard gewerkt (herten zijn herkauwers ;)) en zijn dus zeker geschikt voor in een winterse stoofschotel. Ons recept is gebaseerd op dit recept. Maar in plaats van wild zwijn hebben wij hertenwang gebruikt, een verrassende variatie!

Ingrediënten

De ingrediënten zijn gebaseerd op basis van onderstaand aantal personen.

Blijf altijd proeven. Verhoudingen kunnen minimaal variëren.

Wild-stoofschotel met hertenwang
Overig

Aan de slag

Kookmodus
Een wild stoofschotel met hertenwang van de bbq - culinair genieten!
1
Qua voorbereiding is het enkel wat snij werk. Snijd de peen en uien in grove stukken en maak de knoflook schoon en snijd deze fijn.
2
Bereid je BBQ voor om indirect te grillen op gematigde temperatuur +/- 180°C.
3
We gaan namelijk eerst de hertenwangen grillen (net zoals je je stoofvlees aan bakt in een pan). Gril de wangen voor ongeveer 3 minuten per kant. Haal het vlees van het vuur en leg even apart.
4
Verplaats nu de kolen naar de zijkanten zodat je een indirecte zone krijgt in het midden van je BBQ. Wij hebben hiervoor de kolenrekjes gebruikt, deze kan je eenvoudig verplaatsen (zie de foto's).
5
Zet de Dutch Oven in het midden van de BBQ. Stop de roomboter in de pan en bak hierin de spekreepjes. Voeg vervolgens de gesneden ui, knoflook en wortel toe en bak deze even kort mee.
6
Vervolgens voeg je de jeneverbessen en laurierblaadjes toe en roer deze door je mengsel. Wanner de ui glazig is geworden mag de hertenwang erbij en giet je het bier (wij hadden een fles van 750 ml.) bij het mengsel. Deksel op de pan en klaar! Pak een goed boek en kijk een leuke serie want nu is het geduld hebben!
7
Het enige wat wij tussendoor hebben gecheckt is de hoeveelheid vocht in de pan. Het was bij ons namelijk vrij snel verdampt. Zodoende hebben wij tussentijds extra vocht (1 speciaalbier á 33 cl en 500 ml. water) aan de stoof toegevoegd. Houd dit dus wel in de gaten! Als al het bier verdampt kan je stoofschotel bitter gaan smaken en dat wil je natuurlijk niet!
8
Na ongeveer 2,5 uur waren onze wangen boterzacht. We hebben dit getest door met een vork in het vlees te prikken. Voor ons was het toen een kwestie van de frietpan aanzetten om lekkere dikke frieten te bakken. Dat was echt een wereldse combinatie! Eet smakelijk!

Dit recept en de bijbehorende fotografie zijn eigendom van BBQproof en mogen niet zonder onze voorafgaande toestemming worden gebruikt. Voor vragen of commerciële mogelijkheden kan je contact met ons opnemen.

bbqproof_niels_01
Geschreven door Niels
Mijn doel is om jou met spannende gerechten, interessante blogs en leuke video’s te inspireren! Wij kunnen niet meer zonder BBQproof, nu jij nog! #dontskipbbqday

Hier worden wij warm van

Op zoek naar inspiratie voor je volgende BBQ? Wij hebben een ruime keuze aan recepten voor vlees, vis en vegetarische gerechten. Of je nu net begint of een ervaren BBQ-master bent, je vindt hier altijd iets dat past.

Kip-ketjap-broodje-van-de-bbq
Broodje kip ketjap van de BBQ
Niels
Hoofdgerecht
High & Fast
Kip
Tagliata-reept-met-kip
Tagliata di pollo - de klassieker maar dan met kip!
Niels
HoofdgerechtVoorgerecht
High & Fast
Kip
Burger-recept-van-de-bbq-kaasburger
Kroegburger met cheddar-bierssaus van de BBQ
Bastiaan
Hoofdgerecht
High & FastPlancha
Rund