Chili olie van rode pepers en knoflook

Heerlijk om je gerecht extra pit mee te geven!
Chili-olie-receprt

Chili olie, wat een uitkomst!

Heerlijk om je gerecht even wat extra pit mee te geven. Het is vooral handig als je zelf van pittig eten houdt maar je partner/gezin niet. Potje chili olie op tafel en je kan je zelf bepalen hoe pittig je het eten maakt. Geniaal toch?! Zelf vind ik het heerlijk bij een pizza of pasta. Nog een extra voordeel van een chili olie is dat je precies weet hoe pittig je olie is. Bij een rode peper is het vaak nog maar de vraag. Die verschillen vaak van grote en pittigheid.

Lees introductie
Houdbaarheid

De houdbaarheid van de olie ligt aan verschillende omstandigheden. Gebruik je een schone pot? Heb je verse ingredienten? Ga je er met een schone lepel in? Houd daarom zelf goed in de gaten hoe de olie zich ontwikkelt. Zie je wolkjes ontstaan? Gooi de olie dan weg. PS. Op de foto zie je dat mijn olie vrij geel is. Dit ligt aan de soort olie die je gebruikt. Als je bijvoorbeeld zonnebloem olie gebruikt zal deze veel helderder zijn.

Ingrediënten

De ingrediënten zijn gebaseerd op basis van onderstaand aantal personen.

Blijf altijd proeven. Verhoudingen kunnen minimaal variëren.

Aan de slag

Kookmodus
Chili olie van rode pepers en knoflook
1
Snijdt de rode pepers doormidden en de knoflook in vieren.
2
Zet een steelpannetje op het vuur en voeg de olie, pepers en knoflook toe. Laat het vijf minuten zachtjes borrelen. Door het zachtjes fruiten trekt de smaak van de pepers en knoflook in de olie.
3
Let op dat je het niet te hard kookt, de pepers en knoflook mogen niet verbranden.
4
Zeef de olie boven een weckpot en laat sluit het deksel.
5
Voor extra pit kan je één van de pepers ook in de pot stoppen. Laat de pot minimaal een dag gesloten, zodat de olie goed kan trekken
Mede mogelijk gemaakt door

Dit recept en de bijbehorende fotografie zijn eigendom van BBQproof en mogen niet zonder onze voorafgaande toestemming worden gebruikt. Voor vragen of commerciële mogelijkheden kan je contact met ons opnemen.

bbqproof_bastiaan_01
Geschreven door Bastiaan
BBQ-en draait voor mij om lekker eten en gezelligheid. Samen met familie of vrienden genieten van heerlijke gerechtjes van de BBQ. Of het nu vis, vlees of vegetarisch is. Het liefst steek ik de BBQ elke dag aan!

Hier worden wij warm van

Op zoek naar inspiratie voor je volgende BBQ? Wij hebben een ruime keuze aan recepten voor vlees, vis en vegetarische gerechten. Of je nu net begint of een ervaren BBQ-master bent, je vindt hier altijd iets dat past.

Kip-ketjap-broodje-van-de-bbq
Broodje kip ketjap van de BBQ
Niels
Hoofdgerecht
High & Fast
Kip
Tagliata-reept-met-kip
Tagliata di pollo - de klassieker maar dan met kip!
Niels
HoofdgerechtVoorgerecht
High & Fast
Kip
Burger-recept-van-de-bbq-kaasburger
Kroegburger met cheddar-bierssaus van de BBQ
Bastiaan
Hoofdgerecht
High & FastPlancha
Rund