
Heerlijk om je gerecht even wat extra pit mee te geven. Het is vooral handig als je zelf van pittig eten houdt maar je partner/gezin niet. Potje chili olie op tafel en je kan je zelf bepalen hoe pittig je het eten maakt. Geniaal toch?! Zelf vind ik het heerlijk bij een pizza of pasta. Nog een extra voordeel van een chili olie is dat je precies weet hoe pittig je olie is. Bij een rode peper is het vaak nog maar de vraag. Die verschillen vaak van grote en pittigheid.
De houdbaarheid van de olie ligt aan verschillende omstandigheden. Gebruik je een schone pot? Heb je verse ingredienten? Ga je er met een schone lepel in? Houd daarom zelf goed in de gaten hoe de olie zich ontwikkelt. Zie je wolkjes ontstaan? Gooi de olie dan weg. PS. Op de foto zie je dat mijn olie vrij geel is. Dit ligt aan de soort olie die je gebruikt. Als je bijvoorbeeld zonnebloem olie gebruikt zal deze veel helderder zijn.
De ingrediënten zijn gebaseerd op basis van onderstaand aantal personen.
Blijf altijd proeven. Verhoudingen kunnen minimaal variëren.


Dit recept en de bijbehorende fotografie zijn eigendom van BBQproof en mogen niet zonder onze voorafgaande toestemming worden gebruikt. Voor vragen of commerciële mogelijkheden kan je contact met ons opnemen.

Op zoek naar inspiratie voor je volgende BBQ? Wij hebben een ruime keuze aan recepten voor vlees, vis en vegetarische gerechten. Of je nu net begint of een ervaren BBQ-master bent, je vindt hier altijd iets dat past.