
Zalm is al jaren een van de populairste vissoorten. Dit is ook best logisch omdat deze vis boordevol gezonde vetten zit en daarnaast nog eens enorm smaakvol is. De vis is op verschillende manieren te bereiden, je kan deze namelijk grillen, stoven, bakken, roken enz.. Wij hebben een tijdje geleden onze zalm op een traditionele manier gerookt. Hierbij hebben we deze eerst gedroogd, daarna gegaard en vervolgens gerookt. Dit is super lekker maar het kan simpeler!
Onze zalm hebben wij dit keer gerookt op een cederhouten plankje. Hiermee tover je in no time een heerlijk stukje gerookte vis van je BBQ. Deze manier van bereiden is ook enorm geschikt voor op vakantie/camping. Je propt zo’n plankje namelijk zo tussen je handdoeken in je koffer! Hoe perfect is dat!
In Spakenburg wordt een broodje zoals deze een ‘broodje sjepzallum’ genoemd. Maar we hebben gemerkt dat steeds vaker het woord ‘pulled’ wordt gebruikt dus hebben wij dit broodje omgedoopt tot broodje ‘pulled zalm’. :)
De ingrediënten zijn gebaseerd op basis van onderstaand aantal personen.
Blijf altijd proeven. Verhoudingen kunnen minimaal variëren.


Het volgende product uit dit artikel is gesponsord.
- De WGA BBQ door Weber Nederland
Weber NL bedankt :)
Dit recept en de bijbehorende fotografie zijn eigendom van BBQproof en mogen niet zonder onze voorafgaande toestemming worden gebruikt. Voor vragen of commerciële mogelijkheden kan je contact met ons opnemen.

Op zoek naar inspiratie voor je volgende BBQ? Wij hebben een ruime keuze aan recepten voor vlees, vis en vegetarische gerechten. Of je nu net begint of een ervaren BBQ-master bent, je vindt hier altijd iets dat past.