Broodje pulled zalm

Gerookte zalm, omgetoverd in een heerlijk broodje pulled zalm!
Broodje-pulled-zalm-van-de-bbq
In samenwerking met:

Broodje pulled zalm

Zalm is al jaren een van de populairste vissoorten. Dit is ook best logisch omdat deze vis boordevol gezonde vetten zit en daarnaast nog eens enorm smaakvol is. De vis is op verschillende manieren te bereiden, je kan deze namelijk grillen, stoven, bakken, roken enz.. Wij hebben een tijdje geleden onze zalm op een traditionele manier gerookt. Hierbij hebben we deze eerst gedroogd, daarna gegaard en vervolgens gerookt. Dit is super lekker maar het kan simpeler!

Lees introductie
Cederhouten plankje

Onze zalm hebben wij dit keer gerookt op een cederhouten plankje. Hiermee tover je in no time een heerlijk stukje gerookte vis van je BBQ. Deze manier van bereiden is ook enorm geschikt voor op vakantie/camping. Je propt zo’n plankje namelijk zo tussen je handdoeken in je koffer! Hoe perfect is dat!

'Pulled' zalm

In Spakenburg wordt een broodje zoals deze een ‘broodje sjepzallum’ genoemd. Maar we hebben gemerkt dat steeds vaker het woord ‘pulled’ wordt gebruikt dus hebben wij dit broodje omgedoopt tot broodje ‘pulled zalm’. :)

Ingrediënten

De ingrediënten zijn gebaseerd op basis van onderstaand aantal personen.

Blijf altijd proeven. Verhoudingen kunnen minimaal variëren.

Aan de slag

Kookmodus
Broodje pulled zalm
1
Leg de cederhouten plankjes in een schaal met water zodat deze goed vochtig worden. Hiermee voorkom je dat het hout direct verbrand.
2
Bereid je BBQ voor om direct te grillen op gematigde temperatuur (160°C). Als de temperatuur te hoog is gaart de zalm te snel en heb je kans dat de eiwitten uit het visvlees treden. Dit kan geen kwaad (vlees wordt iets droger) maar ziet er niet zo smakelijk uit.
3
Strooi peper en zout over de zalm en leg de vis op de geweekte plankjes cederhout met de huidkant naar beneden. Plaats de planken direct boven de kolen en sluit de deksel.
4
Intussen smeer je de broodjes vast in met de mosterdsaus en beleg je deze met een handje veldsla.
5
Na ongeveer 3 kwartier was onze zalm klaar. Je zou voor de zekerheid de kerntemperatuur kunnen checken. Als deze 50°C is is de zalm mooi rosé. Trek de filets voorzichtig uit elkaar en beleg de broodjes rijkelijk. Eet smakelijk!
Mede mogelijk gemaakt door

Het volgende product uit dit artikel is gesponsord.
- De WGA BBQ door Weber Nederland
Weber NL bedankt :)

Dit recept en de bijbehorende fotografie zijn eigendom van BBQproof en mogen niet zonder onze voorafgaande toestemming worden gebruikt. Voor vragen of commerciële mogelijkheden kan je contact met ons opnemen.

bbqproof_niels_01
Geschreven door Niels
Mijn doel is om jou met spannende gerechten, interessante blogs en leuke video’s te inspireren! Wij kunnen niet meer zonder BBQproof, nu jij nog! #dontskipbbqday

Hier worden wij warm van

Op zoek naar inspiratie voor je volgende BBQ? Wij hebben een ruime keuze aan recepten voor vlees, vis en vegetarische gerechten. Of je nu net begint of een ervaren BBQ-master bent, je vindt hier altijd iets dat past.

Kip-ketjap-broodje-van-de-bbq
Broodje kip ketjap van de BBQ
Niels
Hoofdgerecht
High & Fast
Kip
Tagliata-reept-met-kip
Tagliata di pollo - de klassieker maar dan met kip!
Niels
HoofdgerechtVoorgerecht
High & Fast
Kip
Burger-recept-van-de-bbq-kaasburger
Kroegburger met cheddar-bierssaus van de BBQ
Bastiaan
Hoofdgerecht
High & FastPlancha
Rund