Broodje kip ketjap van de BBQ

Een simpel broodje met een superlekkere smaak
Kip-ketjap-broodje-van-de-bbq

Simpel kan zo lekker zijn

Een broodje kip ketjap, iedereen kent deze wel. Kip ketjap is een van de bekendste Indonesische recept combinaties. Vaak wordt de kip gemarineerd en vervolgens geserveerd met rijst of nasi. Allemaal lekker maar niet zo handig als je niet zoveel tijd hebt en meer op zoek bent naar een lekkere snack. Daar is dit broodje uit voortgekomen. Het leuke aan dit recept is dat je letterlijk met een handvol ingrediënten dit heerlijke broodje op tafel tovert. Dit zijn ketjap manis, sambal oelek, honing en taugé. Zo simpel kan lekker zijn!

Lees introductie
Ketjap in de hoofdrol

Ketjap is voor ons een basis ingrediënt voor marinades met een Aziatische touch, denk aan de sate of de spareriblaksaus. Door de (palm)suiker in de ketjap krijg je bij het grillen een mooie karamellisatie. Pas hierbij wel op, want bij te lang op hoge temperatuur grillen kan je vlees, vis of groenten verbranden (en dus gevaarlijk zwart worden). Zonde van je inspanning!

Ingrediënten

De ingrediënten zijn gebaseerd op basis van onderstaand aantal personen.

Blijf altijd proeven. Verhoudingen kunnen minimaal variëren.

Overig

Aan de slag

Kookmodus
Broodje kip ketjap van de BBQ
1
Bereid de BBQ voor om indirect te grillen op 180°C.
2
Snijd de kipdijfilet in blokjes van ongeveer 3 cm. Maak de marinade door de ketjap te mengen met de honing en sambal.
3
Marineer de kip 2 uur in de koelkast. Eigenlijk geldt hoe langer, hoe beter. Dus een nachtje in de koelkast is zeker aan te raden.
4
Rijg de gemarineerde kipdij aan een spies. Dat heeft 2 voordelen: het grilt een stuk makkelijker en het is straks met het beleggen van de broodjes erg handig.
5
Gril de kip ketjap spiesjes ongeveer 20 minuten tot deze gaar zijn (72°C kerntemperatuur). Bak tegelijkertijd de broodjes af en snijd deze in de lengte doormidden. Beleg de broodjes met de taugé.
6
Beleg de broodjes met de kip. Dit kan je makkelijk doen door de kipspiesjes te klemmen tussen de 2 helften brood. Dan rits je de kip zo van het spiesje. Super handig!
7
Eet smakelijk!
Mede mogelijk gemaakt door

- Ketjap Manis & sambal door van Beekum Specerijen

Dit recept en de bijbehorende fotografie zijn eigendom van BBQproof en mogen niet zonder onze voorafgaande toestemming worden gebruikt. Voor vragen of commerciële mogelijkheden kan je contact met ons opnemen.

bbqproof_niels_01
Geschreven door Niels
Mijn doel is om jou met spannende gerechten, interessante blogs en leuke video’s te inspireren! Wij kunnen niet meer zonder BBQproof, nu jij nog! #dontskipbbqday

Hier worden wij warm van

Op zoek naar inspiratie voor je volgende BBQ? Wij hebben een ruime keuze aan recepten voor vlees, vis en vegetarische gerechten. Of je nu net begint of een ervaren BBQ-master bent, je vindt hier altijd iets dat past.

Tagliata-reept-met-kip
Tagliata di pollo - de klassieker maar dan met kip!
Niels
HoofdgerechtVoorgerecht
High & Fast
Kip
Burger-recept-van-de-bbq-kaasburger
Kroegburger met cheddar-bierssaus van de BBQ
Bastiaan
Hoofdgerecht
High & FastPlancha
Rund
Vis-recept-jalapeno-met-jalapeno-van-de-bbq
Pittige garnalenspies met knoflook en jalapeno
Niels
BorrelVoorgerecht
Houtskool
Vis