
Een broodje kip ketjap, iedereen kent deze wel. Kip ketjap is een van de bekendste Indonesische recept combinaties. Vaak wordt de kip gemarineerd en vervolgens geserveerd met rijst of nasi. Allemaal lekker maar niet zo handig als je niet zoveel tijd hebt en meer op zoek bent naar een lekkere snack. Daar is dit broodje uit voortgekomen. Het leuke aan dit recept is dat je letterlijk met een handvol ingrediënten dit heerlijke broodje op tafel tovert. Dit zijn ketjap manis, sambal oelek, honing en taugé. Zo simpel kan lekker zijn!
Ketjap is voor ons een basis ingrediënt voor marinades met een Aziatische touch, denk aan de sate of de spareriblaksaus. Door de (palm)suiker in de ketjap krijg je bij het grillen een mooie karamellisatie. Pas hierbij wel op, want bij te lang op hoge temperatuur grillen kan je vlees, vis of groenten verbranden (en dus gevaarlijk zwart worden). Zonde van je inspanning!
De ingrediënten zijn gebaseerd op basis van onderstaand aantal personen.
Blijf altijd proeven. Verhoudingen kunnen minimaal variëren.




- Ketjap Manis & sambal door van Beekum Specerijen
Dit recept en de bijbehorende fotografie zijn eigendom van BBQproof en mogen niet zonder onze voorafgaande toestemming worden gebruikt. Voor vragen of commerciële mogelijkheden kan je contact met ons opnemen.

Op zoek naar inspiratie voor je volgende BBQ? Wij hebben een ruime keuze aan recepten voor vlees, vis en vegetarische gerechten. Of je nu net begint of een ervaren BBQ-master bent, je vindt hier altijd iets dat past.