
Maar, dit broodje is wel spannend, beloofd! Sterker nog, als je dit broodje kip een keer hebt gegeten is het direct raak, de combinatie van smaken pakken je vast en laten je niet meer los. Na dit broodje wil je niet meer anders.. Als dit je nog niet heeft overtuigd weet ik het ook niet meer.
Wat dit broodje lekker maakt is de combinatie van de ingrediënten. Deze maken net als bij bijvoorbeeld onze favoriete burger er een smaakvol geheel van. Dit broodje gegrilde kip heeft eigenlijk best veel raakvlakken met een burger. Gebakken spek, verse cheddar, rucola...maar wat hem afmaakt is de pittige sriracha mayonaise waarmee we de plakken brood hebben ingesmeerd. Door deze plakken dan ook nog te grillen op een gloepend hete plancha, krijg je een krokant maar ook romig broodje.
Vaak wordt er voor kip recepten van de BBQ, kipdijfilet gebruikt. Uiteraard om het goede vetgehalte en fijne structuur. Voor dit recept hebben wij gebruik gemaakt van kiphaasjes. Dit zie je (nog) niet vaak voorbij komen maar is stiekem erg lekker. Het haasje zit aan de binnenkant van de kipfilet tegen het borstbeen. Ze zeggen dat het extra mals is omdat de kip deze spier minder gebruikt (net als bij de ossenhaas) maar dat zou ook marketing kunnen zijn. Hoe dan ook is wel echt mals vlees! Let wel, met deze haasjes is het nog belangrijker dat je een thermometer gebruikt. Je wilt ze absoluut niet te ver door willen garen.
De ingrediënten zijn gebaseerd op basis van onderstaand aantal personen.
Blijf altijd proeven. Verhoudingen kunnen minimaal variëren.




- Napoleon Phontom Roque 425 door Napoleon
- Kiphaasjes door mr. Fillet
- Dry rub kip Van Beekum Specerijen
Dit recept en de bijbehorende fotografie zijn eigendom van BBQproof en mogen niet zonder onze voorafgaande toestemming worden gebruikt. Voor vragen of commerciële mogelijkheden kan je contact met ons opnemen.

Op zoek naar inspiratie voor je volgende BBQ? Wij hebben een ruime keuze aan recepten voor vlees, vis en vegetarische gerechten. Of je nu net begint of een ervaren BBQ-master bent, je vindt hier altijd iets dat past.