Broodje gegrilde pittige kip met sriracha mayo, makkelijk en smaakvol

Dit broodje kan rechtstreeks op de kaart in een lunchroom!
BBQ-recept-broodje-kip-met-sriracha-mayo
In samenwerking met:

Een broodje gegrilde pittige kip, dat klinkt niet al te spannend toch?

Maar, dit broodje is wel spannend, beloofd! Sterker nog, als je dit broodje kip een keer hebt gegeten is het direct raak, de combinatie van smaken pakken je vast en laten je niet meer los. Na dit broodje wil je niet meer anders.. Als dit je nog niet heeft overtuigd weet ik het ook niet meer.

Lees introductie
Combinatie van heerlijke smaken

Wat dit broodje lekker maakt is de combinatie van de ingrediënten. Deze maken net als bij bijvoorbeeld onze favoriete burger er een smaakvol geheel van. Dit broodje gegrilde kip heeft eigenlijk best veel raakvlakken met een burger. Gebakken spek, verse cheddar, rucola...maar wat hem afmaakt is de pittige sriracha mayonaise waarmee we de plakken brood hebben ingesmeerd. Door deze plakken dan ook nog te grillen op een gloepend hete plancha, krijg je een krokant maar ook romig broodje.

Kip recepten van de BBQ

Vaak wordt er voor kip recepten van de BBQ, kipdijfilet gebruikt. Uiteraard om het goede vetgehalte en fijne structuur. Voor dit recept hebben wij gebruik gemaakt van kiphaasjes. Dit zie je (nog) niet vaak voorbij komen maar is stiekem erg lekker. Het haasje zit aan de binnenkant van de kipfilet tegen het borstbeen. Ze zeggen dat het extra mals is omdat de kip deze spier minder gebruikt (net als bij de ossenhaas) maar dat zou ook marketing kunnen zijn. Hoe dan ook is wel echt mals vlees! Let wel, met deze haasjes is het nog belangrijker dat je een thermometer gebruikt. Je wilt ze absoluut niet te ver door willen garen.

Ingrediënten

De ingrediënten zijn gebaseerd op basis van onderstaand aantal personen.

Blijf altijd proeven. Verhoudingen kunnen minimaal variëren.

Overig

Aan de slag

Kookmodus
Broodje gegrilde pittige kip met sriracha mayo, makkelijk en smaakvol
1
Bereid je BBQ voor om direct te grillen op 150°C.
2
Heb je een gasbbq? Dan kan je de branders aan de ene kan vol aan zetten voor een plancha/skillet en de andere kant lager om de kip te grillen. Plaats de plancha dan ook al direct op de BBQ om voor te verwarmen.
3
Kruid de kip met de BBQ rub en laat even kort marineren. Meng de mayonaise met de sriracha tot een mooie sriracha mayonaise.
4
Snijd het brood in plakken van 2 cm dik.
5
Gril de kiphaasjes direct tot deze een kerntemperatuur hebben van 72°C. Draai ze tussendoor nog een keer om, voor die heerlijke grillmarks.
6
Bak ondertussen plakken spek op de plancha* tot deze lekker krokant zijn. Smeer de plakken brood in met de sriracha mayonaise. Leg deze met de saus kant naar beneden op de hete plancha tot een mooie krokante korst ontstaat.
7
*Heb je geen plancha? Doe het dan de droge koekenpan.
8
Haal de kip van de BBQ en beleg het brood met rucola, de kip en de uitgebakken spek. leg hierboven de plakken cheddar en rode ui. Doe de andere plak brood er op en leg het hele broodje even kort terug op de BBQ zodat de kaas is gesmolten.
9
Serveer het broodje gegrilde pittige kip direct en geniet!
Mede mogelijk gemaakt door

- Napoleon Phontom Roque 425 door Napoleon
- Kiphaasjes door mr. Fillet
- Dry rub kip Van Beekum Specerijen

Dit recept en de bijbehorende fotografie zijn eigendom van BBQproof en mogen niet zonder onze voorafgaande toestemming worden gebruikt. Voor vragen of commerciële mogelijkheden kan je contact met ons opnemen.

bbqproof_niels_01
Geschreven door Niels
Mijn doel is om jou met spannende gerechten, interessante blogs en leuke video’s te inspireren! Wij kunnen niet meer zonder BBQproof, nu jij nog! #dontskipbbqday

Hier worden wij warm van

Op zoek naar inspiratie voor je volgende BBQ? Wij hebben een ruime keuze aan recepten voor vlees, vis en vegetarische gerechten. Of je nu net begint of een ervaren BBQ-master bent, je vindt hier altijd iets dat past.

Kip-ketjap-broodje-van-de-bbq
Broodje kip ketjap van de BBQ
Niels
Hoofdgerecht
High & Fast
Kip
Tagliata-reept-met-kip
Tagliata di pollo - de klassieker maar dan met kip!
Niels
HoofdgerechtVoorgerecht
High & Fast
Kip
Burger-recept-van-de-bbq-kaasburger
Kroegburger met cheddar-bierssaus van de BBQ
Bastiaan
Hoofdgerecht
High & FastPlancha
Rund