Broodje gegrilde beenham met piccalilly

Dit broodje is echt heerlijk. Simpel en smaakvol!
Recept-Gegrilde-beenhma-met-piccalilly-van-de-bbq
In samenwerking met:

Een broodje beenham, dat is toch wel een favoriet onder de broodjes die wij regelmatig eten.

Of zelf maken of kopen langs de weg. Maar hoe maak je zo’n broodje nou nog lekkerder? Nou, als Bastiaan je belt en zegt dat hij iets leuks heeft gemaakt namelijk piccalilly! Dit tafelzuur is in meerdere recepten een mooie aanvulling. Denk bijvoorbeeld aan het broodje bal. Dit is hetzelfde geval met beenham. In dit recept hebben we de beenham namelijk lekker pittig gekruid met cajunkruiden waardoor een fris zure saus het geheel mooi in balans brengt.

Lees introductie
Wat is beenham precies?

De beenham vind je in het dikke gedeelte van de bil van het varken. Vaak zit het been (lees: bot) er nog in, dat verklaart de naam ook. Het is een heel sappig en smaakvol stuk vlees wat heel makkelijk te bereiden is. Dat maakt het ook zeer geschikt voor op de BBQ. Thermometer er in en gaan!  Voor de bereiding van het broodje beenham hebben wij gebruikt gemaakt van de Sevo Smart Control van Severin. Het voordeel van deze elektrische BBQ is dat je de thermometer probes rechtstreeks van de BBQ in je vlees kan steken. Dan kan je met de app de kerntemperatuur in de gaten houden!

Cajun kruiden

Voor de extra smaak en pit hebben wij de ham gekruid met een lekkere Cajun kruidenmix. Deze mix is multi inzetbaar. Hij gaat namelijk goed bij zowel vlees als vis of garnalen. En die geur! De hele tuin vulde zich met een waanzinnig lekkere geur tijdens het bereiden. Heerlijk!

Ingrediënten

De ingrediënten zijn gebaseerd op basis van onderstaand aantal personen.

Blijf altijd proeven. Verhoudingen kunnen minimaal variëren.

Aan de slag

Kookmodus
Broodje gegrilde beenham met piccalilly
1
Bereid je BBQ voor om indirect te grillen op ongeveer 180°C. Wij hebben de SEVO ingesteld op 200°C indirect.
2
Kruid de beenham met de cajunkruiden en laat even kort inwerken.
3
Maak de piccalilly volgens ons recept. Dit kan je ook al een paar dagen eerder doen.
4
Leg de beenham op de BBQ en gril deze tot een kerntemperatuur van 65°C. Laat de beenham daarna 10 minuten rusten voordat je deze in dunne plakken snijdt.
5
Bak de pistoletjes af en snijd deze doormidden. Smeer ze in met wat mayonaise en gril de broodjes direct boven de hitte. Hiermee worden ze en krokant en lekker smeuïg.
6
Doe een flinke lepel piccalilly op de broodjes en belegd met de gesneden beenham en serveer direct.
7
Eet smakelijk!
Mede mogelijk gemaakt door

- De SEVO Smart Control GT door Severin Nederland
- Cajun mix door van Beekum Specerijen

Dit recept en de bijbehorende fotografie zijn eigendom van BBQproof en mogen niet zonder onze voorafgaande toestemming worden gebruikt. Voor vragen of commerciële mogelijkheden kan je contact met ons opnemen.

bbqproof_bastiaan_01
Geschreven door Bastiaan
BBQ-en draait voor mij om lekker eten en gezelligheid. Samen met familie of vrienden genieten van heerlijke gerechtjes van de BBQ. Of het nu vis, vlees of vegetarisch is. Het liefst steek ik de BBQ elke dag aan!

Hier worden wij warm van

Op zoek naar inspiratie voor je volgende BBQ? Wij hebben een ruime keuze aan recepten voor vlees, vis en vegetarische gerechten. Of je nu net begint of een ervaren BBQ-master bent, je vindt hier altijd iets dat past.

Kip-ketjap-broodje-van-de-bbq
Broodje kip ketjap van de BBQ
Niels
Hoofdgerecht
High & Fast
Kip
Tagliata-reept-met-kip
Tagliata di pollo - de klassieker maar dan met kip!
Niels
HoofdgerechtVoorgerecht
High & Fast
Kip
Burger-recept-van-de-bbq-kaasburger
Kroegburger met cheddar-bierssaus van de BBQ
Bastiaan
Hoofdgerecht
High & FastPlancha
Rund