Black Angus ribeye van de BBQ met rode chimichurri

Waanzinnig stukje vlees met een heerlijke zelfgemaakte rode chimichurri
Ribeye-recept-met-rode-chimichurri

Gegrilde ribeye van de BBQ blijft voor ons een cadeautje.

Wij kunnen er echt naar uitkijken om een goede steak te grillen op de BBQ. Allereerst omdat het gewoon lekker is. Ook deze Black Angus ribeye heeft een heerlijke smaak en zachte structuur. Een klein smaakfeestje waar je smaakpapillen met elkaar dansen van geluk. En ook niet geheel onbelangrijk, een steak grillen is super simpel. Binnen no time serveer je een wereld gerecht op tafel!

Lees introductie
Rundvlees & chimichurri

In dit recept gaan we de ribeye naar een hoger smaakniveau brengen door er een rode chimichurri bij te serveren. Je hebt vast al eens gehoord van de Argentijnse 'groene' chimichurri. Dit is fris zure salsa op basis van verse kruiden wat perfect past bij picanha, entrecote, ribeye of andere steak van de BBQ. Vooral in Zuid Amerika is deze erg bekend en heeft elk huishouden zijn eigen recept. De klassieke versie is een 'groene' variant maar er is ook een 'rode' variant. De rode variant is als basis ook fris zuur maar heeft een klein beetje pit. De kleur heeft deze salsa vooral danken aan tomaat en gegrilde paprika. Perfect dus bij een gegrilde steak van de BBQ.

 

Gratis tip

Maak de chimichurri altijd 1 of 2 dagen eerder. De smaken kunnen dan goed in de salsa trekken!

Ingrediënten

De ingrediënten zijn gebaseerd op basis van onderstaand aantal personen.

Blijf altijd proeven. Verhoudingen kunnen minimaal variëren.

Aan de slag

Kookmodus
Black Angus ribeye van de BBQ met rode chimichurri
1
Maak allereerst de rode chimichuri. Blaker de rode paprika boven een gaspitje, in de oven of tussen de kolen in de BBQ (cavemanstyle). Doe dit totdat de hele paprika zwart is geworden, leg dan de paprika apart.
2
Snijd vervolgens de tomaat, knoflooktenen, stengels bosui (onderste gedeelte), koriander, peterselie en rode peper (zonder zaadjes) zo fijn mogelijk. Haal het zwarte vel van de paprika en verwijder de zaadlijst, snijd de paprika vervolgens ook zo fijn mogelijk.
3
Meng de fijn gesneden ingrediënten samen met de zout, chillies, oregano, rode wijnazijn en olijfolie. Voeg alles nog even in een keukenmachine om alles goed te mengen. Let op mix het maar heel kort en op een lage stand, anders krijg je meer een saus dan salsa.
4
Zet de rode chimichurri weg in de koelkast voor minimaal een dag.
5
Bereid de BBQ voor om direct te grillen op 225 °C.
6
Strooi wat zout over de ribeyes en maak het rooster goed schoon. Doe dit door eerst de borstel erover te halen en daarna nog met een keukendoek met olijfolie erover te wrijven. Zo haal je nog de roetresten van het rooster en krijg je mooie 'bruine' grillmarks.
7
Leg de steak op het rooster en vermijdt eventuele vlammen. Gril de ribeye steaks ongeveer 3 a 4 minuten per kant.
8
Ik heb de steaks in totaal 7 minuten gegrild maar dit is natuurlijk afhankelijk de dikte van je steaks, temperatuur van je houtskool en de afstand tot het houtskool.
9
Voor de zekerheid kan je de kerntemperatuur van de ribeye meten. Houd voor medium-rare een kerntemperatuur van 53-54°C aan.
10
Eet smakelijk!
Mede mogelijk gemaakt door

De volgende producten uit dit artikel zijn gesponsord.
Feur-de-sel-piramidezout door van Beekum Specerijen
– Houtskool door ECHTgoed.

Dit recept en de bijbehorende fotografie zijn eigendom van BBQproof en mogen niet zonder onze voorafgaande toestemming worden gebruikt. Voor vragen of commerciële mogelijkheden kan je contact met ons opnemen.

bbqproof_bastiaan_01
Geschreven door Bastiaan
BBQ-en draait voor mij om lekker eten en gezelligheid. Samen met familie of vrienden genieten van heerlijke gerechtjes van de BBQ. Of het nu vis, vlees of vegetarisch is. Het liefst steek ik de BBQ elke dag aan!

Hier worden wij warm van

Op zoek naar inspiratie voor je volgende BBQ? Wij hebben een ruime keuze aan recepten voor vlees, vis en vegetarische gerechten. Of je nu net begint of een ervaren BBQ-master bent, je vindt hier altijd iets dat past.

Kip-ketjap-broodje-van-de-bbq
Broodje kip ketjap van de BBQ
Niels
Hoofdgerecht
High & Fast
Kip
Tagliata-reept-met-kip
Tagliata di pollo - de klassieker maar dan met kip!
Niels
HoofdgerechtVoorgerecht
High & Fast
Kip
Burger-recept-van-de-bbq-kaasburger
Kroegburger met cheddar-bierssaus van de BBQ
Bastiaan
Hoofdgerecht
High & FastPlancha
Rund