
Wij kunnen er echt naar uitkijken om een goede steak te grillen op de BBQ. Allereerst omdat het gewoon lekker is. Ook deze Black Angus ribeye heeft een heerlijke smaak en zachte structuur. Een klein smaakfeestje waar je smaakpapillen met elkaar dansen van geluk. En ook niet geheel onbelangrijk, een steak grillen is super simpel. Binnen no time serveer je een wereld gerecht op tafel!
In dit recept gaan we de ribeye naar een hoger smaakniveau brengen door er een rode chimichurri bij te serveren. Je hebt vast al eens gehoord van de Argentijnse 'groene' chimichurri. Dit is fris zure salsa op basis van verse kruiden wat perfect past bij picanha, entrecote, ribeye of andere steak van de BBQ. Vooral in Zuid Amerika is deze erg bekend en heeft elk huishouden zijn eigen recept. De klassieke versie is een 'groene' variant maar er is ook een 'rode' variant. De rode variant is als basis ook fris zuur maar heeft een klein beetje pit. De kleur heeft deze salsa vooral danken aan tomaat en gegrilde paprika. Perfect dus bij een gegrilde steak van de BBQ.
Maak de chimichurri altijd 1 of 2 dagen eerder. De smaken kunnen dan goed in de salsa trekken!
De ingrediënten zijn gebaseerd op basis van onderstaand aantal personen.
Blijf altijd proeven. Verhoudingen kunnen minimaal variëren.





De volgende producten uit dit artikel zijn gesponsord.
– Feur-de-sel-piramidezout door van Beekum Specerijen
– Houtskool door ECHTgoed.
Dit recept en de bijbehorende fotografie zijn eigendom van BBQproof en mogen niet zonder onze voorafgaande toestemming worden gebruikt. Voor vragen of commerciële mogelijkheden kan je contact met ons opnemen.

Op zoek naar inspiratie voor je volgende BBQ? Wij hebben een ruime keuze aan recepten voor vlees, vis en vegetarische gerechten. Of je nu net begint of een ervaren BBQ-master bent, je vindt hier altijd iets dat past.