
Ben jij ook fan van de iconische Biefstuk Bali van Loetje? Dat perfect gebakken stukje ossenhaas, badend in een rijke, pittige boterjus met een vleugje sambal? Het is niet voor niets één van de meest geliefde gerechten op de menukaart. Deze boterzachte biefstuk is misschien wel het ultieme vleesgerecht voor deze zomer – en ja, het smaakt nét zo lekker (of beter eigenlijk!) als in het restaurant.

De originele Loetje-biefstuk wordt in de pan gebakken, maar op de BBQ krijgt het vlees die extra touché. Combineer dat met de karakteristieke sambaljus en je hebt een topgerecht dat indruk maakt op elke BBQ-gast. Met dit recept hoef je eigenlijk niet meer naar Loetje om te genieten van hun beroemde biefstuk. Door ‘m op de BBQ te bereiden, voeg je zelfs een extra dimensie toe aan de smaak. Perfect voor een zwoele zomeravond of een BBQ met vrienden. Én die heerlijke jus, die is dus super eenvoudig: boter en flink wat sambal. Wij gebruiken roomboter, want dat vinden we gewoon lekker. Maar ben je een purist? Gebruik dan margarine zoals Loetje zelf ook doet.
Voor dit recept maken we gebruik van de gietijzeren skillet. Deze pan wordt gloeiend heet op de BBQ waardoor je de perfecte Maillard-reactie krijgt. De Maillard-reactie is een chemisch proces dat optreedt wanneer eiwitten (vooral aminozuren) en suikers in vlees reageren bij hoge temperaturen (meestal boven 140°C). Deze reactie is verantwoordelijk voor die mooie bruining van het vlees en het ontstaan van de kenmerkende geur en smaak tijdens het bakken en grillen. Dat is toch mooi om te weten!
De ingrediënten zijn gebaseerd op basis van onderstaand aantal personen.
Blijf altijd proeven. Verhoudingen kunnen minimaal variëren.





- Napoleon Phantom Rogue door Napoleon
- Peper en Zeezout grof door van Beekum Specerijen
Dit recept en de bijbehorende fotografie zijn eigendom van BBQproof en mogen niet zonder onze voorafgaande toestemming worden gebruikt. Voor vragen of commerciële mogelijkheden kan je contact met ons opnemen.

Op zoek naar inspiratie voor je volgende BBQ? Wij hebben een ruime keuze aan recepten voor vlees, vis en vegetarische gerechten. Of je nu net begint of een ervaren BBQ-master bent, je vindt hier altijd iets dat past.