Beercan chicken van de BBQ - de klassieker!

Kip en BBQ gecombineerd, er is geen betere combinatie denkbaar!
Beercan-chicken-recept-kip-op-een-bierblik-van-de-bbq

De beercan chicken. Dit is en blijft toch een van onze favorieten.

Je ziet dit gerecht onder verschillende namen op internet voorbij komen zoals 'bierblikkip', 'kip op blik' of 'bierkip'. Wij hebben ook al eerder een broodje gemaakt met kip op deze manier bereid, maar toch willen we deze BBQ-klassieker alsnog een erepodium geven want dat verdient dit gerecht. En terecht, want een sappiger kip ga je niet vinden!

Lees introductie
Welk bier gebruik je?

Wij krijgen regelmatig de vraag welk bier wij gebruiken voor de beercan chicken. Nou, dat maakt helemaal niks uit! Natuurlijk hebben we het geprobeerd met verschillende bieren, maar wij proeven er niks van terug. Je mag wat ons betreft ook een blikje fris gebruiken. Het gaat uiteindelijk om het beetje vocht wat nog in het blikje zit en de stabiliteit van de kip (dat deze rechtop blijft staan). We willen namelijk dat de kip rondom gelijkmatig gaart en overal een even knapperig huidje krijgt.

Ingrediënten

De ingrediënten zijn gebaseerd op basis van onderstaand aantal personen.

Blijf altijd proeven. Verhoudingen kunnen minimaal variëren.

Aan de slag

Kookmodus
Beercan chicken van de BBQ - de klassieker!
1
Snijd de limoen in tweeën en pers het sap uit de 2 helften in de lekbak van de BBQ.
2
Stop de zacht geworden roomboter in de lege limoenhelften.
3
Bestrooi de kip royaal met de kruiden en maak met twee vingers wat ruimte tussen de kippenborst en het vel.
4
Stop de limoenhelften vervolgens in de vrijgekomen ruimte. We doen dit om de kippenborst, welke normaal gesproken als eerste droog wordt, wat extra smaak en sappigheid mee te geven. De limoen zorgt hierbij voor een verrassend frisse touch.
5
Strooi hierna nog wat extra kruiden over de borst. Neem een flinke slok (of een paar) bier en zet de kip op het blik. Je kan ook wat bier in de lekbak gieten.
6
Bereid je BBQ voor om indirect te grillen op ongeveer 170 graden. Plaats een lekbak in je BBQ en zet hier de kip in met de rug (dus niet de limoenkant) richting de kolen. Hiermee voorkom je dat de borst sneller klaar is dan het dijvlees (die een hogere kerntemperatuur nodig heeft).
7
Stop nu een kerntemperatuurmeter in de dij van de kip en een blokje rookhout tussen de warme kolen. Sluit de deksel en neem nog een lekker pilsje. Je hoeft nu namelijk alleen nog maar te wachten.
8
De kip is klaar zodra de dij een temperatuur heeft bereikt van 75°C.
9
Laat de kip nu eventjes rusten en snijd deze vervolgens in grote stukken. Wij eten de kip namelijk het liefst met onze handen.
10
Sluit nu je ogen en geniet van een heerlijk stukje kip met een ongeëvenaarde smaak en knapperig huidje! Eet smakelijk!
Mede mogelijk gemaakt door

Dit recept en de bijbehorende fotografie zijn eigendom van BBQproof en mogen niet zonder onze voorafgaande toestemming worden gebruikt. Voor vragen of commerciële mogelijkheden kan je contact met ons opnemen.

bbqproof_niels_01
Geschreven door Niels
Mijn doel is om jou met spannende gerechten, interessante blogs en leuke video’s te inspireren! Wij kunnen niet meer zonder BBQproof, nu jij nog! #dontskipbbqday

Hier worden wij warm van

Op zoek naar inspiratie voor je volgende BBQ? Wij hebben een ruime keuze aan recepten voor vlees, vis en vegetarische gerechten. Of je nu net begint of een ervaren BBQ-master bent, je vindt hier altijd iets dat past.

Kip-ketjap-broodje-van-de-bbq
Broodje kip ketjap van de BBQ
Niels
Hoofdgerecht
High & Fast
Kip
Tagliata-reept-met-kip
Tagliata di pollo - de klassieker maar dan met kip!
Niels
HoofdgerechtVoorgerecht
High & Fast
Kip
Burger-recept-van-de-bbq-kaasburger
Kroegburger met cheddar-bierssaus van de BBQ
Bastiaan
Hoofdgerecht
High & FastPlancha
Rund