
Gegrilde beenham: ik ben er gek op. Eigenlijk vind ik alle ham lekker haha. Gedroogd, gegrild, gekookt, het maakt me niks uit. Het is dan ook best vreemd dat we nog geen recept met ham op onze blog hebben staan. Tot nu! Dit gerecht neemt mij mee terug naar ‘vroeger’ waar mijn moeder dit op tafel zette op sommige zondagen. Dit waren altijd hoogtepunten kan ik je vertellen. Natuurlijk is een lekker sappige beenham ook een echte knijter voor het Kerstmenu. Mocht je dus nog twijfelen word je misschien, na het lezen van dit recept, wel geïnspireerd! Mocht dit niet het geval zijn vind je misschien hier, hier of hier wel wat je zoekt!
Wij hebben voor dit gerecht beenham met bot (been duh) gebruikt. Dit ziet er vooral stoer uit want qua smaak proef je hier niet zoveel van terug. Het belangrijkste is dat je een goede kwaliteit vlees koopt. Je ziet namelijk vaak van die hammetjes voorbij komen die volgespoten zijn met water (voor extra gewicht). Dit is natuurlijk zonde! Om de beenham nog een extra ’touch’ te geven hebben wij een klein blokje rookhout toegevoegd tijdens het grillen. Hier scoor je gegarandeerd pluspunten mee! ;)
Bij onze hammetjes hebben wij een zelfgemaakte honing-mosterdsaus geserveerd. Deze combinatie zie je vaak terug komen op menig menukaart. Terecht ook, want het gaat enorm goed samen. De saus is daarbij te simpel om te maken. 3 ingrediënten met elkaar mengen en klaar is Kees. Succes verzekerd!
De ingrediënten zijn gebaseerd op basis van onderstaand aantal personen.
Blijf altijd proeven. Verhoudingen kunnen minimaal variëren.




De volgende producten uit dit artikel zijn gesponsord.
- Rub voor varkensvlees door Van Beekum Kruiden
- De Weber Summit Charcoal door Weber Nederland
Weber en Van Beekum bedankt :-)
Dit recept en de bijbehorende fotografie zijn eigendom van BBQproof en mogen niet zonder onze voorafgaande toestemming worden gebruikt. Voor vragen of commerciële mogelijkheden kan je contact met ons opnemen.

Op zoek naar inspiratie voor je volgende BBQ? Wij hebben een ruime keuze aan recepten voor vlees, vis en vegetarische gerechten. Of je nu net begint of een ervaren BBQ-master bent, je vindt hier altijd iets dat past.