
Varkenshaas met ontbijtspek en zelfgemaakte pepersaus. Dit gerecht kreeg ik vroeger vaak bij mijn ouders thuis op zondagen en dit was altijd een feestje. Heerlijk malse varkenshaas met een pepersaus met van die hele korrels er in. Heerlijk! Dit gerecht werd echter niet alleen op zondagen geserveerd maar ook tijdens Kerst kwam het regelmatig terug. Mocht je dus met je handen in het haar zitten voor wat betreft inspiratie voor het Kerstmenu lees dan lekker verder. Dan komt het vanzelf goed!
Om in nostalgische sferen te blijven wil ik niet heel veel veranderen aan de receptuur van mijn moeder. Ik wikkel dus ook lekker een plak spek om het vlees voor wat extra smaak. Mocht je dit zelf een overkill aan varkensvlees vinden mag je dit ook weg laten natuurlijk.
Het grootste verschil zit hem er eigenlijk in dat ik de BBQ gebruik in plaats van een koekenpan om de varkenshaas mee te bereiden. Het is bij het bereiden van varkenshaas handig een kerntemperatuurmeter in huis te hebben. Varkenshaas is namelijk erg mager vlees en wordt gortdroog zodra deze te ver wordt door gegaard. Trust me, I've been there... Sterker nog, je kan varkenshaas prima rosé eten. Wij gaan dus grillen tot een temperatuur van ongeveer 58 graden en laten het vlees daarna rusten. Dan heb je een perfect rosé stukje vlees op je bord. Yam!
Tip!: bestel bij jouw slager kophaasjes. Dit is overal even dik en voorkomt geknutsel met het dubbelvouwen van de plattere gedeeltes voor een evenredige garing. Serveertip: Wat is er nu lekkerder dan jouw zelfgemaakte pepersaus bij dit heerlijke vlees te serveren?! Super simpel en enorm lekker.
De ingrediënten zijn gebaseerd op basis van onderstaand aantal personen.
Blijf altijd proeven. Verhoudingen kunnen minimaal variëren.



- Weber Master Touch Premium door Weber NL
Dit recept en de bijbehorende fotografie zijn eigendom van BBQproof en mogen niet zonder onze voorafgaande toestemming worden gebruikt. Voor vragen of commerciële mogelijkheden kan je contact met ons opnemen.

Op zoek naar inspiratie voor je volgende BBQ? Wij hebben een ruime keuze aan recepten voor vlees, vis en vegetarische gerechten. Of je nu net begint of een ervaren BBQ-master bent, je vindt hier altijd iets dat past.