
Bavette is inmiddels een populair stuk rundvlees ondanks dat deze nog in de categorie ‘vergeten vlees’ valt. Dit onderdeel heeft enorm hard gewerkt en is daarom niet zo mals als bijvoorbeeld ossenhaas (die niks heeft gepresteerd). Desondanks heeft het een waanzinnig lekkere smaak en een fijn mondgevoel. Het doet mij altijd wel een beetje denken aan draadjesvlees. Je moet er wel op kauwen namelijk. Nog een voordeel is dat het vlees binnen een paar minuten klaar is. Je eet bavette namelijk maximaal medium rare. Zodra het verder door gaart wordt het vlees taai.
Omdat we al een recept met bavette hebben en we nog volop in de nazomer zitten, hebben we een variant bedacht wat geschikt is voor het heerlijke vakantiegevoel, namelijk de bavettespies. Naast de heerlijke spiesjes serveren we ook onze zelfgemaakte chimichurri! Een Argentijnse saus die de rundvlees smaak alleen maar versterkt in plaats van maskeert. Dubbel plezier dus!
De ingrediënten zijn gebaseerd op basis van onderstaand aantal personen.
Blijf altijd proeven. Verhoudingen kunnen minimaal variëren.


Het volgende product uit dit artikel is gesponsord.
- De WGA BBQ door Weber Nederland
Weber NL bedankt :-)
Dit recept en de bijbehorende fotografie zijn eigendom van BBQproof en mogen niet zonder onze voorafgaande toestemming worden gebruikt. Voor vragen of commerciële mogelijkheden kan je contact met ons opnemen.

Op zoek naar inspiratie voor je volgende BBQ? Wij hebben een ruime keuze aan recepten voor vlees, vis en vegetarische gerechten. Of je nu net begint of een ervaren BBQ-master bent, je vindt hier altijd iets dat past.