Bavettespies met chimichurri

Een variant van bavette wat geschikt is voor het heerlijke vakantiegevoel, namelijk de bavettespies!
Bavette-spies-van-de-bbq
In samenwerking met:

Bavettespies met chimichurri

Bavette is inmiddels een populair stuk rundvlees ondanks dat deze nog in de categorie ‘vergeten vlees’ valt. Dit onderdeel heeft enorm hard gewerkt en is daarom niet zo mals als bijvoorbeeld ossenhaas (die niks heeft gepresteerd). Desondanks heeft het een waanzinnig lekkere smaak en een fijn mondgevoel. Het doet mij altijd wel een beetje denken aan draadjesvlees. Je moet er wel op kauwen namelijk. Nog een voordeel is dat het vlees binnen een paar minuten klaar is. Je eet bavette namelijk maximaal medium rare. Zodra het verder door gaart wordt het vlees taai.

Lees introductie
Chimichurri

Omdat we al een recept met bavette hebben en we nog volop in de nazomer zitten, hebben we een variant bedacht wat geschikt is voor het heerlijke vakantiegevoel, namelijk de bavettespies. Naast de heerlijke spiesjes serveren we ook onze zelfgemaakte chimichurri! Een Argentijnse saus die de rundvlees smaak alleen maar versterkt in plaats van maskeert. Dubbel plezier dus!

Ingrediënten

De ingrediënten zijn gebaseerd op basis van onderstaand aantal personen.

Blijf altijd proeven. Verhoudingen kunnen minimaal variëren.

Bavettespies met chimichurri

Aan de slag

Kookmodus
Bavettespies met chimichurri
1
Snijd de bavette in blokjes en rijg deze aan een bamboespies. Bamboe kan beter tegen directe hitte en zal daardoor minder snel verbranden (weken in water is dus ook niet nodig!).
2
Maak de chimichurri naar ons recept of geef er een eigen draai aan!
3
Bereid intussen je BBQ voor om direct te grillen op ongeveer 200°C.
4
Gril de spiesjes direct boven de kolen. Draai het vlees na ongeveer 1 minuut om totdat al het vlees aangebakken is. Let hierbij op dat het vlees niet plakt aan je rooster. Als dit wel het geval is laat je het nog even liggen.
5
Na ongeveer 3 minuten leg je de spiesjes even kort indirect. Haal de spiesjes van de BBQ en serveer direct met je zelfgemaakte chimichurri! Eet smakelijk!
6
Let op! Bavette eet je medium rare. Als je het verder door gaart wordt het vlees taai en dat wil je natuurlijk niet!
Mede mogelijk gemaakt door

Het volgende product uit dit artikel is gesponsord.
- De WGA BBQ door Weber Nederland
Weber NL bedankt :-)

Dit recept en de bijbehorende fotografie zijn eigendom van BBQproof en mogen niet zonder onze voorafgaande toestemming worden gebruikt. Voor vragen of commerciële mogelijkheden kan je contact met ons opnemen.

bbqproof_niels_01
Geschreven door Niels
Mijn doel is om jou met spannende gerechten, interessante blogs en leuke video’s te inspireren! Wij kunnen niet meer zonder BBQproof, nu jij nog! #dontskipbbqday

Hier worden wij warm van

Op zoek naar inspiratie voor je volgende BBQ? Wij hebben een ruime keuze aan recepten voor vlees, vis en vegetarische gerechten. Of je nu net begint of een ervaren BBQ-master bent, je vindt hier altijd iets dat past.

Kip-ketjap-broodje-van-de-bbq
Broodje kip ketjap van de BBQ
Niels
Hoofdgerecht
High & Fast
Kip
Tagliata-reept-met-kip
Tagliata di pollo - de klassieker maar dan met kip!
Niels
HoofdgerechtVoorgerecht
High & Fast
Kip
Burger-recept-van-de-bbq-kaasburger
Kroegburger met cheddar-bierssaus van de BBQ
Bastiaan
Hoofdgerecht
High & FastPlancha
Rund