
De banaan met Rolo. Dit recept neemt mij 100% mee op een trip 'down memory lane'. Het is namelijk een van de eerste echt 'speciale' gerechten die ik op heb van de BBQ. Voor deze tijd had ik nog niet eerder gehoord van (in)direct grillen, low & slow etc. maar was het vooral speklappen affakkelen en drukken op de hamburgers vol boven het gloeiend hete houtskool. Dit alles gezien de beperkte tijd die we namen voor het barbecueën. Tot ik mijn huidige vrouw leerde kennen. Zij had een zwager (Bram) die op het gebied van barbecueën 10 stappen verder was dan ik. Vanaf dat moment was ik letterlijk en figuurlijk aangestoken. Hij heeft mij de eerste kneepjes geleerd waaronder dit simpele doch zeer smaakvolle recept.
Enfin, genoeg geluld over vroeger. Op naar het recept. Banaan en chocola zijn een hele goede combinatie samen. Het zachte vruchtvlees met de licht bittere smaak van de chocola is een hele goede match. Yep, het is vrij machtig, maar je hoeft ook geen hele tros op te eten he! ;) Om het nog lekkerder en smaakvoller te maken hebben wij in elke banaan een scheutje likeur 43 toegevoegd. Dit geeft net die extra kick aan het gerecht. Het maakt het geheel ook net iets minder machtig. ;)
Let op! Onze variant met likeur 43 is niet geschikt voor kinderen.
De bereiding vergt ook weinig moeite. Je kan heel makkelijk de restwarmte van de BBQ gebruiken na bijv. en low & slow sessie. Het enige wat belangrijk is, is dat de chocola mooi gesmolten is door de banaan heen. Daar heb je geen 250°C voor nodig hoor. Wij hebben deze klassieker gemaakt in de Phantom Roque van Napoleon.
De ingrediënten zijn gebaseerd op basis van onderstaand aantal personen.
Blijf altijd proeven. Verhoudingen kunnen minimaal variëren.





- Phantom Roque door Napoleon
Dit recept en de bijbehorende fotografie zijn eigendom van BBQproof en mogen niet zonder onze voorafgaande toestemming worden gebruikt. Voor vragen of commerciële mogelijkheden kan je contact met ons opnemen.

Op zoek naar inspiratie voor je volgende BBQ? Wij hebben een ruime keuze aan recepten voor vlees, vis en vegetarische gerechten. Of je nu net begint of een ervaren BBQ-master bent, je vindt hier altijd iets dat past.