Banaan met Rolo - geweldig toetje van de BBQ

Misschien wel het bekendste toetje van de BBQ!
recept-klassieke-banaan-rolo-van-de-bbq
In samenwerking met:

Hoe het ooit begon.

De banaan met Rolo. Dit recept neemt mij 100% mee op een trip 'down memory lane'. Het is namelijk een van de eerste echt 'speciale' gerechten die ik op heb van de BBQ. Voor deze tijd had ik nog niet eerder gehoord van (in)direct grillen, low & slow etc. maar was het vooral speklappen affakkelen en drukken op de hamburgers vol boven het gloeiend hete houtskool. Dit alles gezien de beperkte tijd die we namen voor het barbecueën. Tot ik mijn huidige vrouw leerde kennen. Zij had een zwager (Bram) die op het gebied van barbecueën 10 stappen verder was dan ik. Vanaf dat moment was ik letterlijk en figuurlijk aangestoken. Hij heeft mij de eerste kneepjes geleerd waaronder dit simpele doch zeer smaakvolle recept.

Lees introductie
BBQ Bananasplit recept 2.0?

Enfin, genoeg geluld over vroeger. Op naar het recept. Banaan en chocola zijn een hele goede combinatie samen. Het zachte vruchtvlees met de licht bittere smaak van de chocola is een hele goede match. Yep, het is vrij machtig, maar je hoeft ook geen hele tros op te eten he! ;) Om het nog lekkerder en smaakvoller te maken hebben wij in elke banaan een scheutje likeur 43 toegevoegd. Dit geeft net die extra kick aan het gerecht. Het maakt het geheel ook net iets minder machtig. ;)
Let op! Onze variant met likeur 43 is niet geschikt voor kinderen.

Bereiden is een makkie

De bereiding vergt ook weinig moeite. Je kan heel makkelijk de restwarmte van de BBQ gebruiken na bijv. en low & slow sessie. Het enige wat belangrijk is, is dat de chocola mooi gesmolten is door de banaan heen. Daar heb je geen 250°C voor nodig hoor. Wij hebben deze klassieker gemaakt in de Phantom Roque van Napoleon.

Ingrediënten

De ingrediënten zijn gebaseerd op basis van onderstaand aantal personen.

Blijf altijd proeven. Verhoudingen kunnen minimaal variëren.

Banaan met rolo

Aan de slag

Kookmodus
Banaan met Rolo - geweldig toetje van de BBQ
1
Bereid de BBQ voor om indirect te grillen op ongeveer 150°C.
2
Snijd de bananen in de lengte en haal er een strook van ca. 1 cm uit. Schraap met een lepel een klein laagje uit de banaan, zo ontstaat er meer ruimte voor de Rolo's.
3
Druk er ongeveer 5 tot 6 Rolo's in een banaan. En schenk een beetje likeur 43 tussen de Rolo's.
4
Leg de bananen op de indirecte kant van de BBQ en sluit het deksel.
5
Gaar de banaan met Rolo tot de chocolade mooi is gesmolten. Bij ons duurde dit ongeveer 15 minuten.
6
Eet smakelijk!
Mede mogelijk gemaakt door

- Phantom Roque door Napoleon

Dit recept en de bijbehorende fotografie zijn eigendom van BBQproof en mogen niet zonder onze voorafgaande toestemming worden gebruikt. Voor vragen of commerciële mogelijkheden kan je contact met ons opnemen.

bbqproof_niels_01
Geschreven door Niels
Mijn doel is om jou met spannende gerechten, interessante blogs en leuke video’s te inspireren! Wij kunnen niet meer zonder BBQproof, nu jij nog! #dontskipbbqday

Hier worden wij warm van

Op zoek naar inspiratie voor je volgende BBQ? Wij hebben een ruime keuze aan recepten voor vlees, vis en vegetarische gerechten. Of je nu net begint of een ervaren BBQ-master bent, je vindt hier altijd iets dat past.

Kip-ketjap-broodje-van-de-bbq
Broodje kip ketjap van de BBQ
Niels
Hoofdgerecht
High & Fast
Kip
Tagliata-reept-met-kip
Tagliata di pollo - de klassieker maar dan met kip!
Niels
HoofdgerechtVoorgerecht
High & Fast
Kip
Burger-recept-van-de-bbq-kaasburger
Kroegburger met cheddar-bierssaus van de BBQ
Bastiaan
Hoofdgerecht
High & FastPlancha
Rund