Aziatische kippenvleugels met een soja chili glaze

Dit zijn de lekkerste vleugels ooit.
Kippenvleugels-recept-van-de-bbq
In samenwerking met:

Wat een smaaksensatie zijn deze vleugels.

Aziatische kippenvleugels met een soja chili glaze, dit zijn misschien wel de lekkerste kippenvleugels die je ooit gaat eten. Ben je op zoek naar het ultieme BBQ-recept om je vrienden of familie te verrassen? Dit recept met kippenvleugels is dan precies wat je nodig hebt! Perfect krokant van buiten, heerlijk sappig van binnen en afgetopt met een pittige, kleverige sojasaus met chilipeper die je smaakpapillen wakker schudt.

Lees introductie
Wat heb je nodig?

Een paar simpele ingrediënten zoals kippenvleugels, verse chili, knoflook, honing, sojasaus en chilisaus zorgen voor een explosie van smaak. Gegrild op de Napoleon Phantom Rogue voor een heerlijk krokante huidje, en vervolgens gelakt met een sticky soja chili glaze die geweldig karamelliseert op de BBQ.

Kippenvleugels van de BBQ

Kippenvleugels zijn misschien klein van formaat, maar ze leveren groots in smaak — vooral van de BBQ. Dankzij hun relatief hoge vetgehalte blijven ze heerlijk sappig, zelfs bij directe hitte. De huid wordt lekker krokant, terwijl het vlees mals blijft. En omdat vleugels snel garen, zijn ze ideaal voor spontane grillmomenten of als smaakvol tussengerecht tijdens een BBQ-feestje.

Kippenvleugels van de BBQ

Wat kippenvleugels écht onweerstaanbaar maakt op de barbecue, is hun veelzijdigheid. Ze nemen marinades en rubs uitstekend op en zijn perfect om af te lakken met een saus — van zoet tot pittig. Of je ze nu langzaam gaart met rookhout voor extra diepgang, of knapperig grilt op hoge temperatuur: kippenvleugels zijn een gegarandeerde publieksfavoriet. Niet voor niets hebben wij al meerdere recepten met kippenvleugels van de BBQ zoals Koreaanse, krokante en de Cherry Coke varianten! Kortom: makkelijk, snel, smaakvol én ideaal om mee te variëren.

Ingrediënten

De ingrediënten zijn gebaseerd op basis van onderstaand aantal personen.

Blijf altijd proeven. Verhoudingen kunnen minimaal variëren.

Aziatische kippenvleugels

Aan de slag

Kookmodus
Aziatische kippenvleugels met een soja chili glaze
1
Bereid je BBQ voor om te grillen op 180°C
2
Maak de soja chili glaze door de knoflook en rode peper klein te snijden en te mengen met de soja, chilisaus en honing. Voeg als laatst nog wat rub toe.
3
Rooster de sesamzaadjes mooi bruin in een droge koekenpan en leg apart.
4
Kruid voor het grillen de kippenvleugels met de dry Asian spice rub. Gril de kippenvleugels op de directe kant van de BBQ. Hierdoor krijgen ze een mooi krokant velletje.
5
Na 10 minuten direct grillen verplaats je de gekruide vleugels naar de indirecte kant van de BBQ.
6
Lak nu de vleugels met de soja-chili glaze. Doe dit elke tien minuten totdat de vleugels helemaal gaar zijn (kerntemperatuur van 72°C).
7
Bestrooi de Aziatische kippenvleugels met de geroosterde sesamzaadjes. Eet smakelijk!
Mede mogelijk gemaakt door

Dit recept en de bijbehorende fotografie zijn eigendom van BBQproof en mogen niet zonder onze voorafgaande toestemming worden gebruikt. Voor vragen of commerciële mogelijkheden kan je contact met ons opnemen.

bbqproof_niels_01
Geschreven door Niels
Mijn doel is om jou met spannende gerechten, interessante blogs en leuke video’s te inspireren! Wij kunnen niet meer zonder BBQproof, nu jij nog! #dontskipbbqday

Hier worden wij warm van

Op zoek naar inspiratie voor je volgende BBQ? Wij hebben een ruime keuze aan recepten voor vlees, vis en vegetarische gerechten. Of je nu net begint of een ervaren BBQ-master bent, je vindt hier altijd iets dat past.

Kip-ketjap-broodje-van-de-bbq
Broodje kip ketjap van de BBQ
Niels
Hoofdgerecht
High & Fast
Kip
Tagliata-reept-met-kip
Tagliata di pollo - de klassieker maar dan met kip!
Niels
HoofdgerechtVoorgerecht
High & Fast
Kip
Burger-recept-van-de-bbq-kaasburger
Kroegburger met cheddar-bierssaus van de BBQ
Bastiaan
Hoofdgerecht
High & FastPlancha
Rund