
Met dit kip tandoori recept ga je hele hoge ogen gooien. Allereerst omdat de bereiding super leuk is. De kip tandoori bereiden we namelijk op een BBQ rotisserie (spit). De kippen draaien langzaam in het rond en verspreiden een heerlijke geur in je tuin. Zie jij jezelf al zitten met een biertje en je vrienden voor de BBQ? Het ligt natuurlijk aan jouw eigen BBQ maar wij konden op onze Napoleon Rogue Phantom met gemak 3 kippen kwijt. Overigens is een spit niet alleen leuk. Door het gebruik van een spit zorgt het ook voor een gelijkmatige garing en perfect krokante korst. Ideaal dus om een hele kip mee te bereiden. Heb je geen spit, geen probleem. Vlinder dan de kip of gebruik kippendijen. De authentieke smaken van deze kip tandoori recept in combinatie met de BBQ zorgen voor een onvergetelijke Indiase smaakbeleving.
Kip Tandoori is een klassiek Indiaas gerecht dat bestaat uit kip die is gemarineerd in yoghurt en kruiden. Normaliter wordt de kip geroosterd in een kleioven, genaamd de tandoor. Het gerecht is dan ook vernoemd naar de tandoor, die in India al duizenden jaren wordt gebruikt voor het bakken van brood en het grillen van vlees. Helaas hebben wij geen tandoor in huis, dus wij hebben onze versie gemaakt van het spit.
Naast de yoghurt wordt de kip tandoori gemarineerd met een mix van kruiden en specerijen. Vooral combinatie van komijn, kruidnagel en kaneel zorgen voor die bekende kip tandoori smaak. Wij houden ervan om zelf kruiden samen te stellen. Voor dit recept hebben wij dat dan ook gedaan. Het voordeel is dat je de mix helemaal naar je eigen hand kan zetten. Wil je dat ook doen? Dan is onze tip: gooi niet alle kruiden direct bij elkaar. Houd je bijvoorbeeld niet zo van komijn? Begin dan met een mespunt in plaats van een theelepel. En vooral heel veel proeven.
Wij serveren bij dit Kip tandoori recept natuurlijk een naanbrood, maar ook met een Yoghurt dip / salsa. Ik ben er nog niet helemaal uit of het een dip of salsa is. De structuur is namelijk vrij grof, wat het lastig dippen maak. Maar door de grove structuur proef je alle ingredienten goed. Dus noem het zoals je het wilt. Deze dip is in ieder geval heel fris met stukjes komkommer, tomaat en munt. In het geheel past het perfect bij de kip tandoori. Houd je van een beetje pit? Meng er dan nog een rode peper of wat sambal doorheen.
De ingrediënten zijn gebaseerd op basis van onderstaand aantal personen.
Blijf altijd proeven. Verhoudingen kunnen minimaal variëren.







De volgende artikelen in dit artikel zijn gesponsord:
- Napoleon Rogue Phantom door Napoleon
- Alle kruiden waaronder komijnzaad gemalen door van Beekum Specerijen
Dit recept en de bijbehorende fotografie zijn eigendom van BBQproof en mogen niet zonder onze voorafgaande toestemming worden gebruikt. Voor vragen of commerciële mogelijkheden kan je contact met ons opnemen.

Op zoek naar inspiratie voor je volgende BBQ? Wij hebben een ruime keuze aan recepten voor vlees, vis en vegetarische gerechten. Of je nu net begint of een ervaren BBQ-master bent, je vindt hier altijd iets dat past.