Pittige garnalenspies met knoflook en jalapeno

Één van de populairste 'vis' gerechten van de BBQ met een pittige twist!
Vis-recept-jalapeno-met-jalapeno-van-de-bbq
In samenwerking met:

Pittige garnalenspies met knoflook en jalapeno

Garnalenspies van de BBQ. Een van de populairste ‘vis’ gerechten van de BBQ zijn garnalen. Of je ze nou in z’n geheel grilt of gepeld, garnalen zijn heerlijk van de BBQ. Door het stevige vlees kunnen ze ook tegen een stootje. Dat maakt de bereiding super makkelijk. Lekker direct boven het houtskool tot ze een mooie oranje kleur krijgen.

Lees introductie
Een frisse 'kick'

In dit recept hebben de garnalen de hoofdrol. Wij hebben de garnalen echter gemarineerd in gedroogde jalapeno en knoflook. Deze combinatie geven de garnalen een lekkere frisse’kick’. Jalapeno is een pepersoort die als licht pittig te beschouwen is. Hij is minder heftig dan een rode peper maar heeft meer smaak dan een paprika. Zo is het eigenlijk een echte allemansvriend.

Ingrediënten

De ingrediënten zijn gebaseerd op basis van onderstaand aantal personen.

Blijf altijd proeven. Verhoudingen kunnen minimaal variëren.

Recept (5 spiesen)

Aan de slag

Kookmodus
Pittige garnalenspies met knoflook en jalapeno
1
Bereid je BBQ voor om direct te grillen op ongeveer 200 graden.
2
Snijd de knoflook fijn en meng dit samen met de olie en gemalen jalapeno tot een glad mengsel.
3
Dep de garnalen droog en doe dit samen met het jalapeno mengsel in een ziplock zak of, zoals wij gedaan hebben, in een vacuümzak. Druk de lucht uit de ziplock zak of gebruik een vacuummeermachine. Laat de garnalen voor ongeveer 30 minuten marineren.
4
Rijg de garnalen aan de (bamboe) spiesen en maak je klaar om te gaan grillen!
5
Leg de spiesen op de directe kant van de BBQ, dus rechtstreeks boven de kolen. Het kan zijn dat je een paar vlammen krijgt, doe dan de deksel dicht.
6
Gril de spiesen voor ongeveer 5 minuten (2,5 minuut per kant). Serveer direct met een lekkere chilisaus! Eet smakelijk.
Mede mogelijk gemaakt door

De volgende producten in dit bericht zijn gesponsord:
- De Weber Summit Kamado door Weber Nederland
- Houtskool door ECHTGOED
Bedankt!

Dit recept en de bijbehorende fotografie zijn eigendom van BBQproof en mogen niet zonder onze voorafgaande toestemming worden gebruikt. Voor vragen of commerciële mogelijkheden kan je contact met ons opnemen.

bbqproof_niels_01
Geschreven door Niels
Mijn doel is om jou met spannende gerechten, interessante blogs en leuke video’s te inspireren! Wij kunnen niet meer zonder BBQproof, nu jij nog! #dontskipbbqday

Hier worden wij warm van

Op zoek naar inspiratie voor je volgende BBQ? Wij hebben een ruime keuze aan recepten voor vlees, vis en vegetarische gerechten. Of je nu net begint of een ervaren BBQ-master bent, je vindt hier altijd iets dat past.

Kip-ketjap-broodje-van-de-bbq
Broodje kip ketjap van de BBQ
Niels
Hoofdgerecht
High & Fast
Kip
Tagliata-reept-met-kip
Tagliata di pollo - de klassieker maar dan met kip!
Niels
HoofdgerechtVoorgerecht
High & Fast
Kip
Burger-recept-van-de-bbq-kaasburger
Kroegburger met cheddar-bierssaus van de BBQ
Bastiaan
Hoofdgerecht
High & FastPlancha
Rund