
De Jagersaus is een klassieke, hartige saus die perfect samengaat met verschillende gerechten. Dat maakt het echt een universele saus. Deze rijke saus vindt zijn oorsprong in de Duitse keuken en staat bekend om zijn volle smaak en robuuste ingrediënten. Onze versie van jagersaus hebben wij bereid met een basis van ingekookte rode wijn, champignons, een smeuïge roux en smaakvolle bouillon. Dit zorgt voor een diepe, umami-rijke smaak met een subtiele wijnachtige ondertoon. De saus brengt niet alleen onze waanzinnige schnitzel naar een hoger niveau, maar is ook heerlijk bij gegrild vlees of aardappelen. Kortom; een echte klassieker met een eigen twist!
Een saus met wijn als ingrediënt kan soms best spannend zijn. Wijn is van nature namelijk best zuur en dat kan je saus verpesten. Wij maken onze sauzen ook vaak meerdere keren om tot de perfecte samenstelling te komen. Een van de manieren om de wijn minder zuur te krijgen is deze in te laten koken. Je zet hier de wijn in een pannetje op het fornuis of BBQ en laat het vocht zo'n 2/3 tot 1/2 inkoken. Hierdoor vervliegt de alcohol en wordt de smaak van de wijn intenser. In onze Jagersaus werd onze rode wijn wat zoeter en kreeg deze een mooie ronde smaak.
De ingrediënten zijn gebaseerd op basis van onderstaand aantal personen.
Blijf altijd proeven. Verhoudingen kunnen minimaal variëren.




Dit recept en de bijbehorende fotografie zijn eigendom van BBQproof en mogen niet zonder onze voorafgaande toestemming worden gebruikt. Voor vragen of commerciële mogelijkheden kan je contact met ons opnemen.

Op zoek naar inspiratie voor je volgende BBQ? Wij hebben een ruime keuze aan recepten voor vlees, vis en vegetarische gerechten. Of je nu net begint of een ervaren BBQ-master bent, je vindt hier altijd iets dat past.