
Voor vele onmisbaar bij aardappelen en groenten, en voor de ander weer heerlijk op vrijdag middag tijdens de lunch. Lekker met jus erover en een goede klodder mayonaise. In dit recept deel ik mijn nieuwe favoriete combinatie; namelijk een broodje bal met piccalilly en mosterdmayo. Een waanzinnige combinatie waarvan je blijft eten.
We serveren bij het broodje bal de Engelse tafelzuur piccalilly. Zoals je misschien wel weet is de zure smaak erg belangrijk in combinatie met vettigheid. Door zuur aan een vet gerecht toe te voegen creëer je balans en een fijne smaak. Over het algemeen pakken we dan vaak een augurk of ingelegde rode ui. Maar in Engeland pakken ze dan piccalilly, dit is een tafelzuur op basis van harde groente en op smaak gebracht met kurkuma. Je voeg dan niet alleen frisheid toe aan een gerecht maar ook structuur. Ideaal bij een malse gehaktbal.
De gehakt bal is nogal lastig om te bereiden op het rooster, daarom gebruiken we uiteraard een Dutch Oven. In deze dikke gietijzeren pan kan je perfect gehaktballen braden en laten sudderen. De gehaktbal zelf maken we o.a. op smaak met ketjap, mosterd, chili en knoflook en laten we sudderen in een runderbouillon.






- Gemalen chilies en paneer door Van Beekum Specerijen
Dit recept en de bijbehorende fotografie zijn eigendom van BBQproof en mogen niet zonder onze voorafgaande toestemming worden gebruikt. Voor vragen of commerciële mogelijkheden kan je contact met ons opnemen.

Op zoek naar inspiratie voor je volgende BBQ? Wij hebben een ruime keuze aan recepten voor vlees, vis en vegetarische gerechten. Of je nu net begint of een ervaren BBQ-master bent, je vindt hier altijd iets dat past.