
Of zelf maken of kopen langs de weg. Maar hoe maak je zo’n broodje nou nog lekkerder? Nou, als Bastiaan je belt en zegt dat hij iets leuks heeft gemaakt namelijk piccalilly! Dit tafelzuur is in meerdere recepten een mooie aanvulling. Denk bijvoorbeeld aan het broodje bal. Dit is hetzelfde geval met beenham. In dit recept hebben we de beenham namelijk lekker pittig gekruid met cajunkruiden waardoor een fris zure saus het geheel mooi in balans brengt.
De beenham vind je in het dikke gedeelte van de bil van het varken. Vaak zit het been (lees: bot) er nog in, dat verklaart de naam ook. Het is een heel sappig en smaakvol stuk vlees wat heel makkelijk te bereiden is. Dat maakt het ook zeer geschikt voor op de BBQ. Thermometer er in en gaan! Voor de bereiding van het broodje beenham hebben wij gebruikt gemaakt van de Sevo Smart Control van Severin. Het voordeel van deze elektrische BBQ is dat je de thermometer probes rechtstreeks van de BBQ in je vlees kan steken. Dan kan je met de app de kerntemperatuur in de gaten houden!
Voor de extra smaak en pit hebben wij de ham gekruid met een lekkere Cajun kruidenmix. Deze mix is multi inzetbaar. Hij gaat namelijk goed bij zowel vlees als vis of garnalen. En die geur! De hele tuin vulde zich met een waanzinnig lekkere geur tijdens het bereiden. Heerlijk!
De ingrediënten zijn gebaseerd op basis van onderstaand aantal personen.
Blijf altijd proeven. Verhoudingen kunnen minimaal variëren.






- De SEVO Smart Control GT door Severin Nederland
- Cajun mix door van Beekum Specerijen
Dit recept en de bijbehorende fotografie zijn eigendom van BBQproof en mogen niet zonder onze voorafgaande toestemming worden gebruikt. Voor vragen of commerciële mogelijkheden kan je contact met ons opnemen.

Op zoek naar inspiratie voor je volgende BBQ? Wij hebben een ruime keuze aan recepten voor vlees, vis en vegetarische gerechten. Of je nu net begint of een ervaren BBQ-master bent, je vindt hier altijd iets dat past.