Zelfgemaakte pepersaus

Misschien wel de lekkerste warme saus voor bij jouw gerechten!
Recept-voor-zelfgemaakte-pepersaus

Pepersaus. Dit is er eentje uit mijn persoonlijke favorietenlijst.

Pepersaus staat bij ons thuis zeker maandelijks 'on the side' bij een lekker stukje vlees. Wat opvalt is dat we de saus niet alleen met het vlees eten maar ook bijvoorbeeld met de gebakken aardappels of patat (friet ^^). Een echte allemansvriend dus! Nu moet ik eerlijk bekennen dat wij vaak voor de makkelijke weg kozen en de saus met een pakje maakten. Prima te eten, alleen past dit natuurlijk niet in de BBQproof visie (van alles zelf maken).

Lees introductie
Pepersaus zelf maken

Tegenwoordig maken we onze pepersaus dus zelf. En daar komt het cliché weer om de hoek kijken: 'het is zooo veel lekkerder als je het zelf maakt'. Het is iets meer werk maar dat betaalt zich uit. Ook de ingrediënten heb je (bijna) altijd wel in huis en anders raad ik je aan deze op voorraad te nemen. Heb je altijd beschikking tot de lekkerste pepersaus die er bestaat! Top dus! Er zijn op internet verschillende recepturen te vinden om zelf pepersaus te maken. Wij vinden zelf altijd de bruin gekleurde variant het smakelijkst er uit zien. De verschillende recepten hiervan (bijv. hier en hier) hebben wij gecombineerd tot een eigen variant die wij nu 'tha bomb' vinden.

Ingrediënten

De ingrediënten zijn gebaseerd op basis van onderstaand aantal personen.

Blijf altijd proeven. Verhoudingen kunnen minimaal variëren.

Aan de slag

Kookmodus
Zelfgemaakte pepersaus
1
Leg de zwarte peperkorrels in een bakje water. Zo worden ze lekker zacht. Wij hebben ze ongeveer een uurtje laten wellen.
2
Snijd de sjalotjes en pers de knoflook. Doe de roomboter in de pan en fruit de knoflook en sjalotjes aan in een pannetje tot ze mooi glazig zijn.
3
Om de saus een mooie dikte te geven maken we een roux. Dit is niks anders dan een mengsel op basis van (gebakken) bloem en boter. Noot: je kan ook maizena gebruiken.
4
Doe de bloem bij het sjalot / knoflook mengsel en bak het voor een paar minuten tot een korrelig mengsel ontstaat. Voeg nu de uitgelekte peperkorrels toe en bak even kort mee.
5
Tot slot giet je de fond en slagroom bij het mengsel. Roer tot er een mooie stevige saus ontstaat. Voeg naar smaak peper en zout toe en garneer met wat verse peterselie. Eet smakelijk!
Mede mogelijk gemaakt door

Dit recept en de bijbehorende fotografie zijn eigendom van BBQproof en mogen niet zonder onze voorafgaande toestemming worden gebruikt. Voor vragen of commerciële mogelijkheden kan je contact met ons opnemen.

bbqproof_niels_01
Geschreven door Niels
Mijn doel is om jou met spannende gerechten, interessante blogs en leuke video’s te inspireren! Wij kunnen niet meer zonder BBQproof, nu jij nog! #dontskipbbqday

Hier worden wij warm van

Op zoek naar inspiratie voor je volgende BBQ? Wij hebben een ruime keuze aan recepten voor vlees, vis en vegetarische gerechten. Of je nu net begint of een ervaren BBQ-master bent, je vindt hier altijd iets dat past.

Kip-ketjap-broodje-van-de-bbq
Broodje kip ketjap van de BBQ
Niels
Hoofdgerecht
High & Fast
Kip
Tagliata-reept-met-kip
Tagliata di pollo - de klassieker maar dan met kip!
Niels
HoofdgerechtVoorgerecht
High & Fast
Kip
Burger-recept-van-de-bbq-kaasburger
Kroegburger met cheddar-bierssaus van de BBQ
Bastiaan
Hoofdgerecht
High & FastPlancha
Rund