
Kipshoarma van de BBQ! Wanneer je het over shoarma hebt, weet je dat het een feestje wordt of was. Ik zal niet de enige zijn als ik shoarma link aan het weekend. Als wij vroeger shoarma aten was het op vrijdag. Het begin van het weekend en m'n moeder had geen zin om uitgebreid te koken (en terecht). Als we het wel doordeweeks aten dan was er of iemand jarig of geslaagd. Of wat dacht je van de zaterdagmiddag na het voetbal of na het stappen. Zo'n knapperig pita broodje met minimaal sla erin, lekker veel knoflooksaus en shoarma. Héérlijk!
Sinds ik een rotisserie voor mijn Weber heb, maak ik dit recept ook best vaak. Allereerst is kipshoarma van de BBQ super lekker én het is super simpel om te maken. Handig wanneer je de familie over de vloer hebt of wanneer je een feestje geeft. Er gaat precies 2 kilo kippendij op het spit, dus binnen no time serveer je een heerlijke snack en heb je 20 gelukkige gasten in je huis.
Voor mij is kippendij het ideale vlees voor shoarma van de BBQ. Het is natuurlijk heel toegankelijk en daarnaast kan het ook tegen een stootje omdat het wat vetter is. Voor de extra smaak hebben we ui en paprika tussen de kipshoamra gestopt. Dit is handig om de kip op z'n plek te houden en het is ook gewoon lekker. Heb je gelijk je groenten binnen.
Wist je dat kaneel het geheime ingrediënt is van shoarmakruiden? Tenminste dat denk ik. Haha. Ruik maar eens aan een pakje shoarmakruiden. Kaneel haal je er gelijk uit. Voor dit recept heb ik zelf gebruik gemaakt van een standaard rub (Rub Middle East). Simpelweg omdat ik deze in huis heb staan én omdat ik mijn eigen shoarmamix nog nooit heb opgeschreven. Die maak ik altijd zo uit de losse pols. Overigens is die wel heel simpel om te maken. Meng maar eens wat paprikapoeder, gemalen komijn, gemalen koriander, uienpoeder en kaneel door elkaar. Eventueel naar smaak nog een beetje kerrie poeder, knoflook en chili en je hebt je eigen shoarma mix.
Ik heb de kipshoarma gemaakt op de Master Touch Premium. De warmteverdeler/diffuser heb ik ingepakt in folie omdat er veel sappen van het vlees zullen druipen. Zet daarom hierop een lekbak met water zodat het vet niet gaat verbranden. Heb je geen warmteverdeler/diffuser gebruik dan de kolenbakjes en zet ze aan beide kanten van de BBQ, je shoarma zal dan wel sneller klaar zijn. Ook zonder rotisserie/spit kan je deze kipshoarma gewoon maken. Je kan het volledige recept gewoon aanhouden, alleen leg je de kippendij nu indirect op het rooster.
De ingrediënten zijn gebaseerd op basis van onderstaand aantal personen.
Blijf altijd proeven. Verhoudingen kunnen minimaal variëren.




- Weber Master Touch Premium door Weber NL
- Rub Middle East door van Beekum
Dit recept en de bijbehorende fotografie zijn eigendom van BBQproof en mogen niet zonder onze voorafgaande toestemming worden gebruikt. Voor vragen of commerciële mogelijkheden kan je contact met ons opnemen.

Op zoek naar inspiratie voor je volgende BBQ? Wij hebben een ruime keuze aan recepten voor vlees, vis en vegetarische gerechten. Of je nu net begint of een ervaren BBQ-master bent, je vindt hier altijd iets dat past.