
Cherrycoke Chicken legs, oftewel kippenpootjes met cherrycoke! Dat bekt best lekker o wah!? Dat vonden wij ook wel. Dit gerechtje is het resultaat van een onverwachte jamsessie bij mij op m'n werk. Er werd mij gevraagd om het stukje 'barbecueen' op mij te nemen tijdens een borrel met collega's. Sure, dat wil ik best doen alleen wel op mijn eigen manier. Dat betekent geen kant-en-klare shizzle natuurlijk maar naturel producten zodat ik het de smaak kan geven die ik wil. Ik koos voor de naturel kippenvleugel. Voor mij een absolute favoriet om te maken tijdens de borrel.
Ik vind kippenvleugels of pootjes met alleen wat simpele kipkruiden of rub al super lekker maar er is natuurlijk veel meer mogelijk. Wij hebben onze vleugels al een keer lichtgerookt en dat is werelds. Maar dit keer wilde ik nog meer uitpakken. Ik kwam uit op het roken van de kippenpootjes met kersenhout om deze vervolgens te lakken met BBQsaus met cherry coke! Dubbel 'bestookt'met kers dus. Cool toch! Op deze manier krijg je echte smaakbommetjes met zo'n sticky laagje. Dat wordt dus kliederend genieten!
Ps. Mocht je echt niet van cherrycoke (say what?) houden, gebruik dan gewone cola.
De ingrediënten zijn gebaseerd op basis van onderstaand aantal personen.
Blijf altijd proeven. Verhoudingen kunnen minimaal variëren.




- Weber Master Touch Premium door Weber NL
- Dry rub kip door van Beekum Specerijen
Dit recept en de bijbehorende fotografie zijn eigendom van BBQproof en mogen niet zonder onze voorafgaande toestemming worden gebruikt. Voor vragen of commerciële mogelijkheden kan je contact met ons opnemen.

Op zoek naar inspiratie voor je volgende BBQ? Wij hebben een ruime keuze aan recepten voor vlees, vis en vegetarische gerechten. Of je nu net begint of een ervaren BBQ-master bent, je vindt hier altijd iets dat past.