Cherrycoke chicken - sticky kippenpootjes van de BBQ!

kippenpootjes
CherryCoke-Kippenboutjes-recept

Sappige kippenpootjes met een zoetpittige BBQ saus.

Cherrycoke Chicken legs, oftewel kippenpootjes met cherrycoke! Dat bekt best lekker o wah!? Dat vonden wij ook wel. Dit gerechtje is het resultaat van een onverwachte jamsessie bij mij op m'n werk. Er werd mij gevraagd om het stukje 'barbecueen' op mij te nemen tijdens een borrel met collega's. Sure, dat wil ik best doen alleen wel op mijn eigen manier. Dat betekent geen kant-en-klare shizzle natuurlijk maar naturel producten zodat ik het de smaak kan geven die ik wil. Ik koos voor de naturel kippenvleugel. Voor mij een absolute favoriet om te maken tijdens de borrel.

Lees introductie
Kippenpootjes roken

Ik vind kippenvleugels of pootjes met alleen wat simpele kipkruiden of rub al super lekker maar er is natuurlijk veel meer mogelijk. Wij hebben onze vleugels al een keer lichtgerookt en dat is werelds. Maar dit keer wilde ik nog meer uitpakken. Ik kwam uit op het roken van de kippenpootjes met kersenhout om deze vervolgens te lakken met BBQsaus met cherry coke! Dubbel 'bestookt'met kers dus. Cool toch! Op deze manier krijg je echte smaakbommetjes met zo'n sticky laagje. Dat wordt dus kliederend genieten!

Tip

Ps. Mocht je echt niet van cherrycoke (say what?) houden, gebruik dan gewone cola.

Ingrediënten

De ingrediënten zijn gebaseerd op basis van onderstaand aantal personen.

Blijf altijd proeven. Verhoudingen kunnen minimaal variëren.

Cherry coke kippenpootjes

Aan de slag

Kookmodus
Cherrycoke chicken - sticky kippenpootjes van de BBQ!
1
Bereid je BBQ voor om te roken op een temperatuur van ongeveer 110°C.
2
Kruid de kippenboutjes met de rub en meng de BBQsaus met de cherrycoke tot een glad mengsel. Houd de cherrycoke laksaus apart.
3
De eerste stap is het roken van de kippenpootjes. Zodra je jouw BBQ op temperatuur leg je de kip op de indirecte kant van het rooster. Voeg wat kersenrookhout toe en sluit de deksel.
4
Na ongeveer een uur gaan we de kip lekker lakken. Smeer de kippenvleugels in met de laksaus en laat rustig verder garen. Herhaal dit een keer of 5. Je zal zien dat de suikers in de cola karamelliseren en lekker plakkerig worden. Hou je nog even in!
5
Na ongeveer 2 uur hebben wij de pootjes van de BBQ gehaald en direct geserveerd. Vergeet de servetten niet want het wordt plakkerig haha. Eet smakelijk!
Mede mogelijk gemaakt door

- Weber Master Touch Premium door Weber NL
- Dry rub kip door van Beekum Specerijen

Dit recept en de bijbehorende fotografie zijn eigendom van BBQproof en mogen niet zonder onze voorafgaande toestemming worden gebruikt. Voor vragen of commerciële mogelijkheden kan je contact met ons opnemen.

bbqproof_niels_01
Geschreven door Niels
Mijn doel is om jou met spannende gerechten, interessante blogs en leuke video’s te inspireren! Wij kunnen niet meer zonder BBQproof, nu jij nog! #dontskipbbqday

Hier worden wij warm van

Op zoek naar inspiratie voor je volgende BBQ? Wij hebben een ruime keuze aan recepten voor vlees, vis en vegetarische gerechten. Of je nu net begint of een ervaren BBQ-master bent, je vindt hier altijd iets dat past.

Kip-ketjap-broodje-van-de-bbq
Broodje kip ketjap van de BBQ
Niels
Hoofdgerecht
High & Fast
Kip
Tagliata-reept-met-kip
Tagliata di pollo - de klassieker maar dan met kip!
Niels
HoofdgerechtVoorgerecht
High & Fast
Kip
Burger-recept-van-de-bbq-kaasburger
Kroegburger met cheddar-bierssaus van de BBQ
Bastiaan
Hoofdgerecht
High & FastPlancha
Rund