
Ik hou zelf enorm van stoofpotten. Je bent even druk met het snijwerk maar zodra het in de pan zit hoef je er een paar uur niet naar om te kijken. Chill toch? De receptuur heb ik simpel gehouden. Ik heb gekozen voor groenten met een frisse smaak en ook een mooie kleur. Het is toch leuk dat ook op je bord de zon schijnt! ;)
Voor het maken van de stoofpot hebben wij de Dutch Oven gebruikt. Deze heb je natuurlijk al vaker voorbij zien komen bij bijvoorbeeld onze hertenstoof of sappige gehaktballen. Deze gietijzeren pan kan tegen een stootje en je kan er lekker veel in kwijt. Mooi accessoire dus! Alleen geeft het geen BBQ smaak aan je gerecht. Daarom hebben wij er voor gekozen de riblappen vooraf 1,5 uur te roken. Dit geeft een enorme boost aan de smaak van je stoof. Zeker doen dus!
De ingrediënten zijn gebaseerd op basis van onderstaand aantal personen.
Blijf altijd proeven. Verhoudingen kunnen minimaal variëren.






- Weber Master Touch Premium door Weber NL
- Dry rub rund door van Beekum Specerijen
Dit recept en de bijbehorende fotografie zijn eigendom van BBQproof en mogen niet zonder onze voorafgaande toestemming worden gebruikt. Voor vragen of commerciële mogelijkheden kan je contact met ons opnemen.

Op zoek naar inspiratie voor je volgende BBQ? Wij hebben een ruime keuze aan recepten voor vlees, vis en vegetarische gerechten. Of je nu net begint of een ervaren BBQ-master bent, je vindt hier altijd iets dat past.