
Krokante aardappelpartjes. Dat vind ik één van de lekkerste manieren om een aardappel te bereiden. Natuurlijk kan je een aardappel ook poffen of er een hasselback patato van maken. Beide heerlijk, maar voor mij gaat er niets boven een krokante aardappel. Lekker met een klodder mayonaise, een goede steak on the side en je bent de koning te rijk! Met dit heerlijke recept serveer jij het lekkerste en meest favoriete bijgerecht bij een geslaagd BBQ-feestje!
Omdat we de aardappelpartjes relatief kort grillen op de BBQ is het nodig dat we de partjes eerst voorkoken. In de 'BBQ-scene' is voorkoken een doodzonde. Vooral bij het bereiden van je spareribs is dit not done. In het geval van de spareribs zijn wij het er volkomen mee eens. Je krijgt door het voorkoken een totaal andere smaakbeleving, sterker nog; je verliest alle smaak. Alleen voor recepten met bepaalde groentensoorten zou je gek zijn als je de keuken niet gebruikt als verlengstuk. Vind je het toch lastig, gebruik dan niet het woord voorkoken maar: wassen in kokend water :-P. Het wassen in kokend water doen we overigens heel kort, 7 minuten is lang zat!
Omdat de partjes niet super groot zijn, is het handig om iets van een groentenkorf te gebruiken. Hierdoor kan er niets tussen het rooster vallen.
De ingrediënten zijn gebaseerd op basis van onderstaand aantal personen.
Blijf altijd proeven. Verhoudingen kunnen minimaal variëren.




- Weber Master Touch Premium door Weber NL
Dit recept en de bijbehorende fotografie zijn eigendom van BBQproof en mogen niet zonder onze voorafgaande toestemming worden gebruikt. Voor vragen of commerciële mogelijkheden kan je contact met ons opnemen.

Op zoek naar inspiratie voor je volgende BBQ? Wij hebben een ruime keuze aan recepten voor vlees, vis en vegetarische gerechten. Of je nu net begint of een ervaren BBQ-master bent, je vindt hier altijd iets dat past.