Krokante aardappelpartjes van de BBQ

Een perfect bijgerecht van de BBQ!
Krokante-aardappel-partjes-recept-van-de-bbq
In samenwerking met:

Aardappels van de BBQ

Krokante aardappelpartjes. Dat vind ik één van de lekkerste manieren om een aardappel te bereiden. Natuurlijk kan je een aardappel ook poffen of er een hasselback patato van maken. Beide heerlijk, maar voor mij gaat er niets boven een krokante aardappel. Lekker met een klodder mayonaise, een goede steak on the side en je bent de koning te rijk! Met dit heerlijke recept serveer jij  het lekkerste en meest favoriete bijgerecht bij een geslaagd BBQ-feestje!

Lees introductie
Wassen in kokend water

Omdat we de aardappelpartjes relatief kort grillen op de BBQ is het nodig dat we de partjes eerst voorkoken. In de 'BBQ-scene' is voorkoken een doodzonde. Vooral bij het bereiden van je spareribs is dit not done. In het geval van de spareribs zijn wij het er volkomen mee eens. Je krijgt door het voorkoken een totaal andere smaakbeleving, sterker nog; je verliest alle smaak. Alleen voor recepten met bepaalde groentensoorten zou je gek zijn als je de keuken niet gebruikt als verlengstuk. Vind je het toch lastig, gebruik dan niet het woord voorkoken maar: wassen in kokend water :-P. Het wassen in kokend water doen we overigens heel kort, 7 minuten is lang zat!

Groentenkorf

Omdat de partjes niet super groot zijn, is het handig om iets van een groentenkorf te gebruiken. Hierdoor kan er niets tussen het rooster vallen.

Ingrediënten

De ingrediënten zijn gebaseerd op basis van onderstaand aantal personen.

Blijf altijd proeven. Verhoudingen kunnen minimaal variëren.

Krokante aardappeltjes
Overig

Aan de slag

Kookmodus
Krokante aardappelpartjes van de BBQ
1
Snijd de aardappels in partjes. De schil laten wij zitten. Wij hebben ze twee keer door de helft gesneden
2
Kook de aardappels vervolgens 7 minuten in ruim water. Haal de partjes voorzichtig uit de pan en laat uitlekken.
3
Bereid ondertussen de BBQ voor om te grillen op 200°C. Leg ook alvast de groentenkorf op de BBQ, zodat deze al kan opwarmen.
4
Leg de aardappelpartjes op een keukenpapier en dep helemaal droog. Laat eventueel even drogen op het aanrecht met nog wat keukenpapier er bovenop.
5
ls de aardappels droog zijn kan je de partjes gaan zouten. Stop ze erna in een grote kom en voeg daar een beetje olijfolie aan toe. Meng alles goed door elkaar dat de zout en olijfolie over elk partje zit.
6
Leg alle partjes met de schil naar beneden op de groentenkorf aan de indirecte kant van de BBQ en sluit het deksel. Na 30 minuten zijn de partjes goudbruin en lekker krokant.
7
Serveer met een lekkere klodder mayonaise! Eet smakelijk!
Mede mogelijk gemaakt door

Dit recept en de bijbehorende fotografie zijn eigendom van BBQproof en mogen niet zonder onze voorafgaande toestemming worden gebruikt. Voor vragen of commerciële mogelijkheden kan je contact met ons opnemen.

bbqproof_niels_01
Geschreven door Niels
Mijn doel is om jou met spannende gerechten, interessante blogs en leuke video’s te inspireren! Wij kunnen niet meer zonder BBQproof, nu jij nog! #dontskipbbqday

Hier worden wij warm van

Op zoek naar inspiratie voor je volgende BBQ? Wij hebben een ruime keuze aan recepten voor vlees, vis en vegetarische gerechten. Of je nu net begint of een ervaren BBQ-master bent, je vindt hier altijd iets dat past.

Kip-ketjap-broodje-van-de-bbq
Broodje kip ketjap van de BBQ
Niels
Hoofdgerecht
High & Fast
Kip
Tagliata-reept-met-kip
Tagliata di pollo - de klassieker maar dan met kip!
Niels
HoofdgerechtVoorgerecht
High & Fast
Kip
Burger-recept-van-de-bbq-kaasburger
Kroegburger met cheddar-bierssaus van de BBQ
Bastiaan
Hoofdgerecht
High & FastPlancha
Rund