
Flat iron steak klinkt echt als een stoer stuk vlees al zeg ik het zelf. Je ziet het jammer genoeg niet vaak op menukaarten staan. Terwijl het zo'n uniek stukje rundvlees is! Het is namelijk een hippe benaming voor de sukade. Jazeker! Sukade, oftewel grootmoeders draadjesvleesch! Vlees wat je normaal gesproken uren moet stoven om het eetbaar te krijgen is nu klaar binnen een paar minuten! Hoe leuk!
We smokkelen wel een beetje natuurlijk want sukade hoe wij het hier kennen, heeft een dikke zeen die het vlees bij elkaar houdt. Die is bij de flat iron steak weggesneden waardoor je een prachtige steak over houdt. Een steak met een platte en een bolle kant. Dan weet je ook gelijk waar de naam vandaan komt: to iron = strijken en de steak ziet er uit als een soort strijkijzer! Grappig he!
Voor een goede malse flat iron steak is het wel belangrijk een goed vleesras te gebruiken. Een te mager rund zoals je vaak bij de slager ziet is niet optimaal. Je kunt je slager beter vragen om een ras zoals Angus of Simmertaler. Deze bevatten meer vet en we weten is middels dat vet 'vet lekker' is!
Kleine kanttekening voor de gevoelige mensen onder ons: je eet flat iron steak rood, erg rood. Net als met bijvoorbeeld bavette wordt het vlees taai als je het verder gaart dan medium rare! Verder hoef je voor een mooie steak als deze niets anders te gebruiken dan peper en zout. Dan proef je de echte smaak van het vlees.
De ingrediënten zijn gebaseerd op basis van onderstaand aantal personen.
Blijf altijd proeven. Verhoudingen kunnen minimaal variëren.



- Weber Master Touch Premium door Weber NL
Dit recept en de bijbehorende fotografie zijn eigendom van BBQproof en mogen niet zonder onze voorafgaande toestemming worden gebruikt. Voor vragen of commerciële mogelijkheden kan je contact met ons opnemen.

Op zoek naar inspiratie voor je volgende BBQ? Wij hebben een ruime keuze aan recepten voor vlees, vis en vegetarische gerechten. Of je nu net begint of een ervaren BBQ-master bent, je vindt hier altijd iets dat past.