
De sparerib sandwich, hoe verzin je het? Dit recept is geïnspireerd op een van die vele smakelijke filmpjes die regelmatig op social media voorbij komen. Dat zijn van die filmpjes waarvan je denkt: ‘Dit kan niet waar zijn!’ Na de eerste 10 seconden loopt het water je al in de mond en als het eindresultaat gepresenteerd wordt kan je jezelf maar net bedwingen om niet je scherm af te likken. Dat zulke filmpjes enorm populair zijn verbaasd ons dan ook niet.
Al 6 jaar wordt door oud-slager Henry Harzevoort het BBQ magazine uitgebracht. Deze gave glossy staat bomvol smakelijke recepten van bloggers, koks en andere liefhebbers. Dit jaar staat BBQproof ook in het magazine. En nu mag je raden met welk gerecht? Yep, de sparerib sandwich!
Voor dit recept gaan we de bekende 3-2-1 spareribs bereiden. Kortom, 3 uur roken, 2 uur in de folie en 1 uur in de lak. De ribben zijn dan zo gaar dat het vlees van de botjes valt. En dat is precies wat we willen.
De ingrediënten zijn gebaseerd op basis van onderstaand aantal personen.
Blijf altijd proeven. Verhoudingen kunnen minimaal variëren.


Het volgende product uit dit artikel is gesponsord.
- De WGA BBQ door Weber Nederland
Weber NL bedankt :-)
Dit recept en de bijbehorende fotografie zijn eigendom van BBQproof en mogen niet zonder onze voorafgaande toestemming worden gebruikt. Voor vragen of commerciële mogelijkheden kan je contact met ons opnemen.

Op zoek naar inspiratie voor je volgende BBQ? Wij hebben een ruime keuze aan recepten voor vlees, vis en vegetarische gerechten. Of je nu net begint of een ervaren BBQ-master bent, je vindt hier altijd iets dat past.