Gegrilde zalmmoot met ravigottesaus

Perfect gegrilde zalmmoot met een frisse ravigotte saus!
Zalmmoot-van-de-bbq

Gegrilde zalmmoot met ravigotesaus

Zalm is een veelzijdige vissoort, je kan er alle kanten mee op. Dit geldt natuurlijk ook voor de BBQ. Wij hebben al meerdere keren gerechten met zalm bereid zoals warm gerookte zalm en het befaamde zalmspiesje. Heerlijk! Dit waren overigens met name bereidingen op lage temperatuur. In dit recept bereiden we een zalmmoot op hoge temperatuur direct boven het houtskool. En ik kan je garanderen; dit is super lekker!

Lees introductie
Huid

Het is bij dit gerecht belangrijk dat je de zalm met de huid er nog aan koopt. Deze houdt namelijk het visvlees bij elkaar tijdens het grillen. Handig! Voor dit gerecht hebben wij gekozen voor de zalmmoot. Dit heeft geen specifieke reden maar roept bij mij mooie herinneringen op. Op vakantie op een botter en in de haven van Hoorn op een wegwerp BBQ verse zalmmoten grillen. Ik weet het nog precies! Dat heeft blijkbaar enorm veel indruk op mij gemaakt haha.

Ravigottesaus

Om de smaak van de zalm te blijven proeven gebruiken we enkel peper en zout voor de bereiding maar ondersteunen we de vis met onze inmiddels beroemde ravigotesaus. Deze friszure saus past perfect bij de volle romige smaak van de zalm. Bij mij loopt het water alweer in m’n mond.

Ingrediënten

De ingrediënten zijn gebaseerd op basis van onderstaand aantal personen.

Blijf altijd proeven. Verhoudingen kunnen minimaal variëren.

Gegrilde zalmmoot met ravigottesaus

Aan de slag

Kookmodus
Gegrilde zalmmoot met ravigottesaus
1
Was de zalmmoot even onder de kraan om eventuele loszittende schubben weg te spoelen. Dep vervolgens droog met wat keukenpapier. Voel of er graten in het visvlees zitten en verwijder deze eventueel met een (graten)pincet.
2
Bestrooi de zalm rijkelijk met vers gemalen zeezout.
3
Bereid je BBQ voor om direct te grillen op ongeveer 180°C.
4
Leg de zalmmoot recht boven de kolen (direct dus) en sluit de deksel. Draai na 2,5 minuten de zalmmoot om en wacht nogmaals 2,5 minuten.
5
Aanschouw nu je perfect gegrilde zalmmoot. Serveer direct met je zelfgemaakte ravigotesaus. Eet smakelijk!
Mede mogelijk gemaakt door

Het volgende product uit dit artikel is gesponsord.
- De WGA BBQ door Weber Nederland
Weber NL bedankt :-)

Dit recept en de bijbehorende fotografie zijn eigendom van BBQproof en mogen niet zonder onze voorafgaande toestemming worden gebruikt. Voor vragen of commerciële mogelijkheden kan je contact met ons opnemen.

bbqproof_niels_01
Geschreven door Niels
Mijn doel is om jou met spannende gerechten, interessante blogs en leuke video’s te inspireren! Wij kunnen niet meer zonder BBQproof, nu jij nog! #dontskipbbqday

Hier worden wij warm van

Op zoek naar inspiratie voor je volgende BBQ? Wij hebben een ruime keuze aan recepten voor vlees, vis en vegetarische gerechten. Of je nu net begint of een ervaren BBQ-master bent, je vindt hier altijd iets dat past.

Kip-ketjap-broodje-van-de-bbq
Broodje kip ketjap van de BBQ
Niels
Hoofdgerecht
High & Fast
Kip
Tagliata-reept-met-kip
Tagliata di pollo - de klassieker maar dan met kip!
Niels
HoofdgerechtVoorgerecht
High & Fast
Kip
Burger-recept-van-de-bbq-kaasburger
Kroegburger met cheddar-bierssaus van de BBQ
Bastiaan
Hoofdgerecht
High & FastPlancha
Rund