
Nou ik kan je vertellen: het is een feestje! Het moge ondertussen duidelijk zijn dat na mijn recepten: pizza, desembrood, brood met knoflook en kaas, platbrood en saucijzenbroodjes ik iets heb met het bakkersvak. Ja dat klopt, ik vind het een geweldige ambacht. En niet alleen dat, het is ook gewoon super lekker!
Sinds een paar jaar maak ik nu mijn eigen brood. Niet dat ik dat wekelijks doe, maar zo af en toe bak ik lekker een brood in mijn oven (ja je leest het goed, af en toe gebruik ik die ook nog :-P). Ik kan je verzekeren dat dat echt super lekker is. Verser ga je het niet krijgen! Mocht je dat nog nooit gedaan hebben, probeer het een keer (Niels jij dus ook! ;)). Doordat ik soms brood bak, ben je sneller geneigd om dingen uit te proberen. Zo is ook dit brood ontstaan. Het is eigenlijk begonnen bij de Bakkerszonen in Amsterdam waar ik dit groentebroodje kreeg. Een super lekker broodje wat je heerlijk kan eten bij de borrel. Alleen zitten zij niet echt bij mij om de hoek, dus zat er niets anders op dan een eigen versie te maken.
Het mooie aan een eigen versie maken is dat je kan doen wat je zelf lekker vindt. Qua ingrediënten was ik er eigenlijk al snel uit. Ik wilde een soort Italiaanse versie maken. Voor het brood zelf heb ik mijn eigen basisrecept voor een wit desembrood gebruikt. Voor dit brood heb ik dan alleen het desem vervangen door droge gist.
Je kan dit brood op twee manieren op de BBQ bereiden; in een Dutch Oven of op een pizzasteen. Op een pizzasteen had ik nog nooit een brood gebakken dus dit heb ik maar geprobeerd. En ik kan je vertellen: het werkt top!
De ingrediënten zijn gebaseerd op basis van onderstaand aantal personen.
Blijf altijd proeven. Verhoudingen kunnen minimaal variëren.





- De Weber Summit Charcoal door Weber Nederland.
Dit recept en de bijbehorende fotografie zijn eigendom van BBQproof en mogen niet zonder onze voorafgaande toestemming worden gebruikt. Voor vragen of commerciële mogelijkheden kan je contact met ons opnemen.

Op zoek naar inspiratie voor je volgende BBQ? Wij hebben een ruime keuze aan recepten voor vlees, vis en vegetarische gerechten. Of je nu net begint of een ervaren BBQ-master bent, je vindt hier altijd iets dat past.