
Pepernoten: misschien wel het bekendste strooigoed van Nederland. Steeds vroeger in het jaar liggen de pepernoten al in de schappen. De zomervakantie is net voorbij en de kruidnootjes vinden al gretig aftrek. Dat is niet zo gek want ze zijn natuurlijk super lekker! Waarom dan wachten tot 5 december? Speculaas eten we tenslotte ook het hele jaar door! :)
Er is nog wel eens verwarring rondom de naam pepernoot. Van oorsprong is de pepernoot een koekje met een onregelmatige vorm en een fijne anijssmaak, vergelijkbaar met taai taai. Dit zijn ook de wat grotere brokjes. Door de jaren heen heeft echter de kruidnoot min of meer de naam van pepernoot overgenomen. Terwijl dit de bekende brosse speculaaskoekjes (bolletjes) zijn. In de volksmond noemen we een kruidnoot dus een pepernoot. Eigenlijk maken we nu dus kruidnoten van de barbecue.
Wij vinden het leuk om te experimenteren met gerechten op de BBQ. Waarom dus geen kruidnoten van de BBQ? Het maken van kruidnoten is namelijk super makkelijk. Er valt ook heel goed mee te experimenteren. Naast de traditionele kruidnoot hebben wij bijvoorbeeld ook een versie gemaakt met een beetje cacao. Deze zijn niet te versmaden!
het strooien van snoepgoed (met chocolade munten bijvoorbeeld) komt uit de legende van Sint Nicolaas waarbij de sint met munten strooide om een drietal meisjes van een bruidsschat te voorzien en hiermee voorkwam dat ze in de slavernij belandden.
De ingrediënten zijn gebaseerd op basis van onderstaand aantal personen.
Blijf altijd proeven. Verhoudingen kunnen minimaal variëren.



Dit recept en de bijbehorende fotografie zijn eigendom van BBQproof en mogen niet zonder onze voorafgaande toestemming worden gebruikt. Voor vragen of commerciële mogelijkheden kan je contact met ons opnemen.

Op zoek naar inspiratie voor je volgende BBQ? Wij hebben een ruime keuze aan recepten voor vlees, vis en vegetarische gerechten. Of je nu net begint of een ervaren BBQ-master bent, je vindt hier altijd iets dat past.