
Gegrilde rosbief klikt misschien niet heel bijzonder. Toch is dit een bijzonder gerecht voor Niels en mij. Wij kunnen hier zelfs spreken van nostalgie. Deze gegrilde rosbief hebben wij namelijk gemaakt tijdens één van onze eerste BBQ-sessies. Dit was voor ons de eerste keer dat wij een groot stuk vlees gingen bereiden op de barbecue. Het klapstuk van de avond! Dit gebeurde geloof ik allemaal in 2014 dus alweer elf jaar geleden. Daar is ons BBQ-avontuur ongeveer begonnen want BBQproof bestond toen nog niet (mei 2016 pas).
Vier jaar later is de tijd aangebroken dat we jou middels dit recept meenemen naar die winteravond in 2014. Eén van de eerste avonden waar het BBQproof-virus is begonnen. Je kan voor ons dus spreken van een klassieker. Wij waren zo enthousiast en trots, dat wij dit gerecht aan iedereen wilde laten proeven. Elke keer als Niels of ik vrienden of familie over de vloer kregen stond dit prachtige vlees op het menu. Je begrijpt natuurlijk al dat dit een groot succes was! Dat dit gerecht nog niet op onze site stond is dan ook een raadsel..
Het recept is van Jamie Oliver en daar hebben we helemaal niets aan veranderd. Simpelweg omdat het super lekker is én natuurlijk nostalgie. Bekijk de ingrediënten maar eens: rosbief, mosterd, worcestersaus, zout, peper en rozemarijn, dat kan niet anders dan lekker zijn toch? Juist!
De ingrediënten zijn gebaseerd op basis van onderstaand aantal personen.
Blijf altijd proeven. Verhoudingen kunnen minimaal variëren.




Dit recept en de bijbehorende fotografie zijn eigendom van BBQproof en mogen niet zonder onze voorafgaande toestemming worden gebruikt. Voor vragen of commerciële mogelijkheden kan je contact met ons opnemen.

Op zoek naar inspiratie voor je volgende BBQ? Wij hebben een ruime keuze aan recepten voor vlees, vis en vegetarische gerechten. Of je nu net begint of een ervaren BBQ-master bent, je vindt hier altijd iets dat past.