Gegrilde rosbief met mosterd en rozemarijn

Gegrilde rosbief klikt misschien niet heel bijzonder, maar met moster en rozemarijn geef je er een heerlijke draai aan!
Klassieke-rosbief-van-de-BBQ-recept

Gegrilde rosbief met mosterd en rozemarijn

Gegrilde rosbief klikt misschien niet heel bijzonder. Toch is dit een bijzonder gerecht voor Niels en mij. Wij kunnen hier zelfs spreken van nostalgie. Deze gegrilde rosbief hebben wij namelijk gemaakt tijdens één van onze eerste BBQ-sessies. Dit was voor ons de eerste keer dat wij een groot stuk vlees gingen bereiden op de barbecue. Het klapstuk van de avond! Dit gebeurde geloof ik allemaal in 2014 dus alweer elf jaar geleden. Daar is ons BBQ-avontuur ongeveer begonnen want BBQproof bestond toen nog niet (mei 2016 pas).

Lees introductie
Het begin

Vier jaar later is de tijd aangebroken dat we jou middels dit recept meenemen naar die winteravond in 2014. Eén van de eerste avonden waar het BBQproof-virus is begonnen. Je kan voor ons dus spreken van een klassieker. Wij waren zo enthousiast en trots, dat wij dit gerecht aan iedereen wilde laten proeven. Elke keer als Niels of ik vrienden of familie over de vloer kregen stond dit prachtige vlees op het menu. Je begrijpt natuurlijk al dat dit een groot succes was! Dat dit gerecht nog niet op onze site stond is dan ook een raadsel..

Jamie Oliver

Het recept is van Jamie Oliver en daar hebben we helemaal niets aan veranderd. Simpelweg omdat het super lekker is én natuurlijk nostalgie. Bekijk de ingrediënten maar eens: rosbief, mosterd, worcestersaus, zout, peper en rozemarijn, dat kan niet anders dan lekker zijn toch? Juist!

Ingrediënten

De ingrediënten zijn gebaseerd op basis van onderstaand aantal personen.

Blijf altijd proeven. Verhoudingen kunnen minimaal variëren.

Gegrilde rosbief met mosterd en rozemarijn

Aan de slag

Kookmodus
Gegrilde rosbief met mosterd en rozemarijn
1
Meng de mosterd en worcestersaus met elkaar tot een gladde massa. Neem 2 takjes rozemarijn en snijd deze fijn. Voeg dit toe aan je mengsel.
2
Doe de rosbief in een afsluitbare zak en voeg het mosterdmengsel toe. Masseer het vlees met liefde en passie elk kwartier voor in totaal 2 uur. Je kan dit ook een dag van te voren doen.
3
Bereid intussen je BBQ voor om indirect te grillen op 180°C.
4
Als het vlees voldoende is gemarineerd (ongeveer 2 uur) en gemasseerd haal je het uit de zak. Dep droog en leg het vlees op de indirecte kant van de BBQ en sluit het deksel. Wij hebben de rosbief tot 50°C kern gegrild. Na het rusten houd je dan een perfect rosé stuk rundvlees over. Mocht je het liever wat ‘roder’ hebben haal het vlees dan eerder van de BBQ.
5
Als de kern 50°C is, kan de de rosbief van de BBQ. Leg de rosbief in een schaal en dek losjes af met aluminiumfolie. Je kan de rosbief gerust 10 minuten laten rusten.
6
Snijd het vlees in dunne plakken,en serveer direct met wat peper en zout. Eet smakelijk!
Mede mogelijk gemaakt door

Dit recept en de bijbehorende fotografie zijn eigendom van BBQproof en mogen niet zonder onze voorafgaande toestemming worden gebruikt. Voor vragen of commerciële mogelijkheden kan je contact met ons opnemen.

bbqproof_bastiaan_01
Geschreven door Bastiaan
BBQ-en draait voor mij om lekker eten en gezelligheid. Samen met familie of vrienden genieten van heerlijke gerechtjes van de BBQ. Of het nu vis, vlees of vegetarisch is. Het liefst steek ik de BBQ elke dag aan!

Hier worden wij warm van

Op zoek naar inspiratie voor je volgende BBQ? Wij hebben een ruime keuze aan recepten voor vlees, vis en vegetarische gerechten. Of je nu net begint of een ervaren BBQ-master bent, je vindt hier altijd iets dat past.

Kip-ketjap-broodje-van-de-bbq
Broodje kip ketjap van de BBQ
Niels
Hoofdgerecht
High & Fast
Kip
Tagliata-reept-met-kip
Tagliata di pollo - de klassieker maar dan met kip!
Niels
HoofdgerechtVoorgerecht
High & Fast
Kip
Burger-recept-van-de-bbq-kaasburger
Kroegburger met cheddar-bierssaus van de BBQ
Bastiaan
Hoofdgerecht
High & FastPlancha
Rund