
Een erg lekker gerechtje wat je binnen een handomdraai op tafel zet. Deze gele rakkers zie je over de hele wereld op de menukaarten staan in de BBQ-restaurants. Dit is natuurlijk niet voor niets omdat de zoetigheid van de mais ontzettend goed samen gaat met de stevige smaak van bijvoorbeeld spareribs of een lekkere steak.
Wij hebben de kolven met een flinke klont roomboter en wat chilipoeder langzaam gegaard in aluminiumfolie. De chili zorgt bij dit gerecht voor een aangename pittigheid! Op deze manier wordt de mais in zijn eigen vocht gestoomd en blijft het lekker sappig! Je kan deze klassieker eten als bijgerecht bij bijvoorbeeld een lekkere steak maar zeker ook gebruiken in andere recepten. Wij hebben bijvoorbeeld ook een stukje gebruikt voor heerlijke Mexicaanse quesadillas!
De ingrediënten zijn gebaseerd op basis van onderstaand aantal personen.
Blijf altijd proeven. Verhoudingen kunnen minimaal variëren.



Dit recept en de bijbehorende fotografie zijn eigendom van BBQproof en mogen niet zonder onze voorafgaande toestemming worden gebruikt. Voor vragen of commerciële mogelijkheden kan je contact met ons opnemen.

Op zoek naar inspiratie voor je volgende BBQ? Wij hebben een ruime keuze aan recepten voor vlees, vis en vegetarische gerechten. Of je nu net begint of een ervaren BBQ-master bent, je vindt hier altijd iets dat past.