
Beercan chicken, iedereen heeft dit gerecht wel eens gezien of heeft er over gehoord. Een hele kip op een blikje bier op de BBQ! In de volksmond wordt het ook wel bierkip genoemd. Eenvoudig klaar te maken op de barbecue en ook erg lekker. Voor velen is de beercan chicken het eerste BBQ-experiment, zo ook voor ons. Een top gerecht om mee te beginnen. Je kan er namelijk weinig fout aan doen én je eet een keer malse kip van de barbecue (die niet droog is)!
Dit keer wilden we een twist aan de bierkip meegeven. We hadden namelijk een feestje met vrienden en Niels en ik wilden moesten iets klaarmaken op de BBQ. Omdat festivalfood op dit moment erg populair is wilde we daar iets mee doen. Maar we hadden niet voldoende tijd om bijvoorbeeld het bekende broodje pulled pork te maken. Dus hebben wij een broodje pulled chicken bedacht! Super lekker en binnen 2 uur op tafel! Het lekkere aan een broodje pulled chicken is dat je alle delen van de kip op je broodje hebt. Oftewel vlees van de filet, dij, poot en vleugel. LEKKER!!
De ingrediënten zijn gebaseerd op basis van onderstaand aantal personen.
Blijf altijd proeven. Verhoudingen kunnen minimaal variëren.


Dit recept en de bijbehorende fotografie zijn eigendom van BBQproof en mogen niet zonder onze voorafgaande toestemming worden gebruikt. Voor vragen of commerciële mogelijkheden kan je contact met ons opnemen.

Op zoek naar inspiratie voor je volgende BBQ? Wij hebben een ruime keuze aan recepten voor vlees, vis en vegetarische gerechten. Of je nu net begint of een ervaren BBQ-master bent, je vindt hier altijd iets dat past.