
Je ziet dit gerecht onder verschillende namen op internet voorbij komen zoals 'bierblikkip', 'kip op blik' of 'bierkip'. Wij hebben ook al eerder een broodje gemaakt met kip op deze manier bereid, maar toch willen we deze BBQ-klassieker alsnog een erepodium geven want dat verdient dit gerecht. En terecht, want een sappiger kip ga je niet vinden!
Wij krijgen regelmatig de vraag welk bier wij gebruiken voor de beercan chicken. Nou, dat maakt helemaal niks uit! Natuurlijk hebben we het geprobeerd met verschillende bieren, maar wij proeven er niks van terug. Je mag wat ons betreft ook een blikje fris gebruiken. Het gaat uiteindelijk om het beetje vocht wat nog in het blikje zit en de stabiliteit van de kip (dat deze rechtop blijft staan). We willen namelijk dat de kip rondom gelijkmatig gaart en overal een even knapperig huidje krijgt.
De ingrediënten zijn gebaseerd op basis van onderstaand aantal personen.
Blijf altijd proeven. Verhoudingen kunnen minimaal variëren.





Dit recept en de bijbehorende fotografie zijn eigendom van BBQproof en mogen niet zonder onze voorafgaande toestemming worden gebruikt. Voor vragen of commerciële mogelijkheden kan je contact met ons opnemen.

Op zoek naar inspiratie voor je volgende BBQ? Wij hebben een ruime keuze aan recepten voor vlees, vis en vegetarische gerechten. Of je nu net begint of een ervaren BBQ-master bent, je vindt hier altijd iets dat past.